Maminka.czRodina

Sněte sladké sny

Klára Kotábová 18.  2.  2010
V ložnici trávíte poměrně hodně času. Nejen sama, ale i se svou rodinou. Vaše děti sobotní rána pod vaší peřinou přímo milují, i proto byste měla celkové atmosféře věnovat dost času a pozornosti.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Podle průzkumu si většina Čechů se zařizováním ložnice moc hlavu neláme. Je to přece místnost, do které se návštěvy nevodí, čas se tam tráví potmě, tak proč za něj utrácet? Druhá statistika uvádí, že ložnice je hned po kuchyni nejzamilovanější místností Čechů, kteří si pobyt v ní vysloveně užívají. V posteli se milujeme, mazlíme, relaxujeme, koukáme na televizi, dokonce i jíme. Kromě toho, pokud máte malé děti, získá pro vás ložnice další neopakovatelný náboj. Možná je to jediné místo, kde můžete před dětmi zavřít dveře a aspoň na chvilku v klidu vydechnout. Nebo naopak dveře necháváte otevřené a jako rodina si společně užíváte rituál uspávání, víkendového probouzení beze spěchu a stresu. Jestliže jste smyslový labužník a chcete se probouzet a mazlit v prostředí co nejpříjemnějším, měla byste i do místnosti na první pohled tolik podceňované investovat nějakou tu korunu. Nápady, peníze i čas. Vaše investice se vám rozhodně několikanásobně vrátí.

Jihoevropské mámení

Jestliže milujete vášnivou jižní Evropu, provensálský styl a venkov je vaším druhým domovem, měla byste se inspirovat obrázkem číslo jedna. Lehkost daná tvarem nábytku, veselými lůžkovinami i nezbytným kovem vám jednoznačně učaruje a bude vás bavit nadlouho. Navíc se vyhnete tomu, že by se vám výrazné barvy a extravagantní kousky rychle okoukaly. Tlumené odstíny, jemné osvětlení, luxusní lůžkoviny. To vše je neodolatelná kombinace, kterou si budete užívat všemi smysly. Vydejte se do Ikea, podobné, ale dražší kousky seženete v Ma Maison.

Funkčně a efektivně

Nemáte-li chuť na pokusy a chcete nadčasovou klasiku, sáhněte po replikách funkcionalistického nábytku bez zbytečných ozdob a příkras. Nejzajímavější sestavy najdete v Ikea, Jika nebo Kika. Zaručujeme vám, že podobný nábytek vám nebude vadit svou jednoduchostí ani za několik let. K němu stačí pouze vyměnit například lůžkoviny, vymalovat nebo nahradit obrazy na stěnách jinými, či si pořídit do místnosti nové květiny.

Kolik to bude stát

Jediné, co stojí za zamyšlení, je, kolik chcete do nového nábytku vložit peněz. Nemusí se jednat o horentní sumy, ovšem na matraci či roštu byste nikdy šetřit neměla.

Primární pravidla

Místnost pečlivě větrejte každý den, lůžkoviny pravidelně perte. Televizi odneste do vedlejšího pokoje, jídlo si dávejte v jídelně a vraťte ložnici její původní smysl. Jedinými povolenými společníky jsou kniha, partner a děti. Sladké sny.

Témata: Časopis Maminka, Rodina, Sny, Sla, Replika, Kika