[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
NA 2 PORCE:
POSTUP: Mléko zahřejte, promíchejte s práškem z bobulí acai a postupně přidávejte pohankové vločky. Míchejte, dokud kaše nezhoustne. Přidejte med, mandle, promíchejte, ozdobte ovocem a kaši ihned podávejte.
Čtěte také: Zlatá Ledecká: Říkala jsem si, že je to omyl. Soupeřky byly dost v šoku
POSTUP: V misce rozšlehejte vejce s mlékem. Vánočku obalte ve vaječné směsi a na lžíci ghí osmažte dozlatova. Pak dejte stranou. Do stejné pánve přidejte zbylé ghí, plátky jablek, skořici a med. Směs zahřejte, nechte mírně karamelizovat a pak ji rozdělte na vánočkové tousty. Ozdobte ořechy a podávejte.
NA DOHOTOVENÍ
POSTUP: Z mouky, mléka, vejce, cukru a vanilky ušlehejte hladké těsto. Na másle pak upečte tenké palačinky. Na každou palačinku vždy potřete pánev máslem. Pomeranč oloupejte a zbavte blanek, aby zůstala jen dužina. V pánvi nechte rozpustit máslo, přidejte pomeranč, cukr a zahřívejte.
5 zdravých snídaní, po kterých nebudete mít celé dopoledne hlad.
Když se cukr rozpustí a směs začne karamelizovat, stáhněte pánev z ohně. Palačinky přeložte na talíř, přidejte kopeček zakysané smetany, karamelizovaný pomeranč a nakonec vše poprašte skořicí.