Maminka.czSlavné maminky

Šokující video: Herečka Hilary Duff nechala svou tříletou dceru za jízdy v autě bez pásu a autosedačky!

Dita Mrázková 26.  1.  2022
Tak tohle lze pochopit jen stěží. Trojnásobná máma a oblíbená herečka ohrozila život svého dítěte a schytala to na všech frontách. Není divu – tahle školácká chyba mohla mít fatální následky! Co jí vzkázali rozhořčení rodiče?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Hereččina kamarádka a kolegyně Molly Bernard na svém Instagramu nedávno sdílela nevinné video z projížďky autem, v němž na zadních sedadlech seděla právě Hilary se svou tříletou dcerou Banks. Malá něco roztomile žvatlá, ovšem – vedle své mámy sedí nepřipoutaná, a navíc bez autosedačky!

Je s podivem, že se Hilary, která je vedle Banks a desetiměsíční Mae maminkou už devítiletého syna Lucyho, dopustí tak fatálního pochybení!

VIDEO: Jak bezpečně cestovat s dítětem autem?

Po zveřejnění videa se začaly rojit kritické komentáře nejen na Instagramu Molly, palbu nenávistných připomínek obdržela logicky také Hilary.

"Rozkošná, ale neměla by být v podsedáku?" Další komentář zněl: "Proč sakra není bezpečně připoutaná??" Na této vlně pokračovali další pobouření rodiče.

"Je nepřípustné a proti zákonu, aby dítě do 8 let sedělo nepřipoutané a bez autosedačky! Jde o vážné ohrožení života této dívenky," neváhal zase někdo zmínit zákony.

V ČR jsou doporučení taková, aby děti co nejdéle do stanovených limitů (tedy výška 150 cm a tělesná hmotnost 36 kg) vydržely v autosedačkách i se zádovou opěrou, a to zejména z toho důvodu, že v těchto sedačkách mají chráněny trup a oblast krku a hlavy. „A to nejen při čelních nárazech, ale zejména při nárazech bočních. Proto podsedáky příliš nedoporučujeme. Akceptujeme je obecně tehdy, má-li rodina více dětí a na zadní sedadla vozidla se nevejdou tři autosedačky vedle sebe. Nebo pro nahodilou přepravu, méně častou. Když třeba dítě tráví prázdniny u prarodičů,“ uvádí Mgr. Markéta Novotná, metodička dopravní výchovy z Týmu silniční bezpečnosti.

Trojnásobná máma očividně pochybila, k incidentu se ale nijak nevyjádřila. Kdo ví, možná už zpytuje svědomí...

Témata: Děti, Slavné maminky, Životy slavných, Instagram, herečka, Dcera, zpěvačka, Cestování, Maminka cestuje, auto, Kritika, Bezpečnost dítěte, Autosedačky, podsedák, šok, Hilary Duff, Nehoda, hazard, Molly, Máma, Ohrožení, Autosedačka, Zadov, Fat, Tříletá dcera, Autosedačky na Heureka.cz