Maminka.czPodcasty

Sólo mámy jsou často na pokraji zhroucení. Pomoci jim můžeme všichni!

13.  1.  2021
Pandemie koronaviru se podepsala snad na všech. Absolutně vyčerpaní jsou ale sólo rodiče, obvykle mámy. Těm už patnáct let pomáhá v nouzi Aperio, Společnost pro zdravé rodičovství. Jak, o tom si s naší kolegyní Terezou Víchovou povídala jeho ředitelka Eliška Kodyšová.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Poslechněte si náš podcast, stačí kliknout na bílou šipku

00:00:0000:00:00

„Sólo matky jsou současnou krizí nesmírně zasaženy. Na konci minulého roku byly fyzicky i psychicky naprosto vyčerpané, běžné jsou úzkosti a deprese, což potvrzují i zahraniční studie,” uvádí Eliška Kodyšová znepokojující údaje.

Rozvod: Jakých chyb se vyvarovat, aby to děti nepoznamenalo?

Tyhle mámy často přišly o práci, protože jsou často zaměstnané třeba v pohostinství nebo ve službách péče o tělo. K tomu zvládají on-line výuku dětí a velkou finanční tíseň, protože i bývalí partneři jsou nezřídka ve finanční tísni a vázne placení výživného.

Co nejčastěji řeší sólo mámy? Jak mohou zpět získat sebevědomí a energii díky Aperio? A proč je důležité jen se jich třeba zeptat, jestli nepotřebují nějak pomoct?

Poslechněte si v našem novém podcastu. A pokud chcete pomoci konkrétně, najdete veškeré informace na aperio.cz

Ručně vyráběný krém? Často na sebe mažete i spory plísní, říká vývojářka kosmetiky
Harry s Meghan natočili podcast s malým Archiem. Popřál všem šťastný nový rok!

Speciál o koronaviru

Koronavirus se objevil poprvé na začátku prosince 2019 v  čínském městě  Wu-chan. Onemocnění, které tento koronavirus způsobuje, dostalo označení COVID-19.  Koronaviry vyvolávají nemoci od běžného nachlazení po syndrom akutního těžkého onemocnění dýchacích cest. Onemocnění se přenáší vzduchem  kapénkovou infekcí a nejčastěji zasahuje sliznice horních a dolních dýchacích cest a spojivky. Inkubační doba je 7 - 14 dní. Mezi příznaky koronaviru patří zvýšená teplota, dušnost, kašel, únava a bolesti svalů.

Uzavření škol|Nárok na ošetřovné|Testování na koronavirus|Léčba koronaviru|Rouška bez šití
 
Témata: Podcasty, Koronavirus, Rodičovství, Psychika, pomoc, Samoživitelky, Příspěvky na děti, Zhroucení, Pokraj zhroucení, Máma, Aperio, Pandemie, Tereza Víchová, Placení, Eliška K, Eliška Kodyšová, Sólo