Maminka.czPorod

Soutěž: Lactofeel - pomocník v boji proti bakteriálním vaginózám

redakce 20.  5.  2013
Na tento týden jsme pro vás připravili soutěž o Lactofeel – účinný přípravek v boji proti bakteriálním vaginózám, který mohou bez obav užívat i těhotné nebo kojící ženy.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

S blížícím se teplým počasím se zvedá i počet žen, které trápí nepříjemné, ale vcelku časté problémy v oblasti intimních partií. Řeč je o bakteriálních vaginózách, které ovlivňuje úroveň pro tělo přirozených bakterií mléčného kvašení tzv. laktobacilů. Ty produkují kyselinu mléčnou a je to právě ona, která je i řešením těchto diskomfortních obtíží. Kyselina mléčná je základní složkou vaginálního gelu Lactofeel, který na český trh uvádí společnost Ladeepharma.

Na pozoru se musí mít každá žena, dokonce i v těhotenství

Minimálně jednou za život se s ní setkala snad každá z nás. Bakteriální vaginóza není ani sexuálně přenosná nemoc, není závislá na osobní hygieně a může trápit i sexuálně neaktivní ženy. Za vše mohou bakterie mléčného kvašení, které se za normálních okolností nachází v pochvě v největším počtu. Jimi produkovaná kyselina mléčná je pro pochvu přirozená a podporuje nízké pH (3,8-4,5). Pokud je úroveň pH v normální hladině, je riziko vzniku vaginózy minimální. V opačném případě se přemnoží „škodlivé“ bakterie a s nimi se objeví i nepříjemné příznaky.

V průběhu těhotenství je výtok z pochvy ve většině případů zcela normální, což způsobuje zvýšené prokrvení stěn pochvy. „Normální“ výtok během gravidity je průhledný nebo bílý, bez zápachu nebo svědění. Častěji se však objevují také bakteriální vaginózy kvůli přemnožení bakterie zvané Gardnerella vaginalis, která mění pH poševního prostředí. O to důležitější je nepodcenit léčbu, jelikož její zanedbání by mohlo vést až k potratu nebo předčasnému porodu. V případě prvních příznaků vaginózy je třeba neprodleně zahájit léčbu.

Příznaky bakteriální vaginózy

Bakteriální vaginózu provází nejčastěji šedobílý výtok s typickým rybím zápachem. Výtok může zesílit v době menstruace nebo po pohlavním styku. Bývá doprovázen nepříjemnými a dráždivými pocity v pochvě – pálením či svěděním. V těhotenství může být i bělavý až mléčně zakalený. Podráždění zevních rodidel a pochvy bývá méně časté.

Léčba i prevence přírodními látkami

Bakteriální vaginózy je možno léčit antibiotiky ve formě tablet nebo vaginálního krému. Jelikož však antibiotika narušují rovnováhu zdravých a škodlivých bakterií v těle, může se onemocnění po několika týdnech po léčbě vrátit. Přirozenější volbou pro léčbu může být přípravek, který napodobuje přirozené obranné mechanizmy v pochvě. Z mnoha důvodů není vhodné používat antibiotika v těhotenství, protože by mohla ovlivnit nejen průběh těhotenství, ale také zdraví miminka. Lékaři proto raději volí přípravky, které dokáží přirozenou cestou navrátit pochvě normální prostředí.

Lactofeel: Vaginální gel s klinicky ověřenou účinností

Rychle zmírňuje a odstraňuje nepříjemnosti a problémy, které způsobuje bakteriální vaginóza. Pokud je užíván preventivně, zbavíte se bakteriální vaginózy natrvalo.
Komfortní balení v jednorázových tubách umožňuje diskrétní a hygienické použití. Vejde se do kabelky, takže ho můžete mít při ruce na dovolené, po návštěvě bazénu, po sexu, zkrátka kdykoli, kdy budete cítit, že se objevily první příznaky bakteriální vaginózy.

Lactofeel v těhotenství a při kojení můžete použít kdykoli bez omezení. Obsahuje jen látky, které jsou pro tělo přirozené a nijak neohrožují vaše miminko. V případě prvních příznaků s použitím neváhejte. Zanedbaná vaginóza v průběhu gravidity je nebezpečná. Pokud se příznaky i po použití zhoršují, neprodleně navštivte svého gynekologa, kvůli vyloučení jiného onemocnění.




Jak na to?

Stačí se přihlásit na Maminka.cz a správně odpovědět na soutěžní otázku.

Výhru 1 balení vaginálního gelu Lactofeel vyhrává celkem 12 soutěžících, kteří správně odpoví na soutěžní otázku a jejich odpověď dorazí jako 20., 40., 60., 80., 100, 120., 140., 160., 180., 200., 220. a 240. v pořadí.

Nápovědu na soutěžní otázku najdete na www.lactofeel.cz.

Možnost odpovídat máte od 20. 5. do 26. 5. 2013.

Výherci:

Marci55
matysimi
ivetinkav
hanina
RosaGloriaDei
Lucie Buriánková
Pepikk
brunnetka
Věra
hejluc
drahos1
Seboosis

Pokud nejste zaregistrována, nebo přihlášena, klikněte sem.

Všeobecná soutěžní pravidla naleznete ZDE.

Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Předškolák, Novorozenec, Batole, Školák, Kojenec, Soutěže, pomoc, Boj, Burian, Poševní prostředí, Přírodní látka, Český trh, Počet žen, Zvýšené prokrvení, Soutěž, Diskomfort