Maminka.czMaminka roku 2021

Soutěž mi dala víc, než jsem si dokázala na začátku představit, říká Maminka blogerka

Alice Rossi 6.  5.  2021
Na všechno kolem Maminky roku vzpomínám hrozně ráda. Intenzivní jsou ale také vzpomínky na chvíli, kdy jsem se do soutěže přihlásila, říká Simona Formánková, která vyhrála 3. místo v kategorii Maminka blogerka 2018.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

"Jsou to už 3 roky, kdy jsem seděla večer u počítače a významným stisknutím tlačítka ENTER odeslala dopis s názvem "proč zrovna já bych měla být Maminka roku". Vlastně jsem si ani nemyslela, že jí jsem, ale lákalo mě poznat něco nového a posunout se ze stereotypů na mateřské, do kterých jsem začínala upadat. Samozřejmě ihned po odeslání jsem začala pochybovat, jestli jsem udělala správně, a byla nervózní," vzpomíná Simona Formánková.

"Teď zpětně vidím, že nervozita byla oprávněná, protože mi tento krok nasměroval život úplně jiným směrem," dodává.

Simona původně chtěla pouze nové zážitky, poznat nové lidi a zpestřit si život na mateřské. Nakonec prý ale našla přátelství a neskutečnou inspiraci ve všech, kteří v soutěži byli. "A tím nemyslím jenom finalistky, se kterými jsem se poznala. Celý tým, který za Maminkou roku stojí, je nabitý energií a chutí do toho, aby 
projekt byl lepší a lepší, a já si těch lidí moc vážím. Teď možná ještě víc, 
když vím, jaká práce za tím vším opravdu stojí. No a v neposlední řadě mi soutěž dala obrovskou příležitost a nakonec i zaměstnání," doplňuje Simona, která v Mamince momentálně pracuje jako redaktorka sociálních sítí.

"Změnilo se hrozně moc. Děti odrostly, přibyly nějaké vrásky a šediny, ale také 
se uzavřel pomyslný kruh, který jsem odstartovala přihláškou do Maminky roku. 
Chtěla jsem tenkrát vybočit ze stereotypu, poznat nové lidi, chtěla jsem, aby mi 
to přineslo něco nového. A mně to k těm všem krásným vzpomínkám dalo ještě 
příležitost pro časopis Maminka pracovat. Doteď si pamatuju, jak jsem si ve svém soutěžním medailonku povzdechla nad tím, jaké to asi bude po mateřské. Měla jsem strach a obavu, jestli to zvládnu. A ani ve snu by mě nenapadlo, že to zvládnu a práce se zároveň stane mým koníčkem. Soutěž mi ve finále přinesla mnohem víc, než jsem čekala, a zpětně děkuji svému nebojácnému já, které mi dalo odvahu se přihlásit," uzavírá.

Tak jako v minulých ročnících se bude soutěžit ve třech kategoriích. Kromě Maminky roku hledáme Maminku blogerku, Maminku hrdinku a Maminku podnikatelku.

Zvažujete přihlášku? Přihlásit se do soutěže Maminka roku 2021 můžete on-line TADY. Není spěch, můžete si to rozmyslet. Přihlašování běží až do 28. května 2021. Z vašich přihlášek vybereme deset finalistek z každé kategorie.

Témata: Inspirativní ženy, Maminka blogerka, Maminka roku 2021, Maminky blogují, Len Simona, Forman, Počítač, Blogerka, Nervozita, Kategorie, Simona Formánková, Bloger, JENOM, ENTER, Maminka, Stereotypy, Soutěž, Vzpomínka