Maminka.czKojenec

Soutěž: Zahřejte se horkým francouzem

redakce 5.  3.  2012
Soutěž: Zahřejte se horkým francouzem
Přestože je těhotným a kojícím ženám je alkohol zapovězený, neznamená to, že si nemohou dopřát potěšení z chuti svařeného vína. Díky novince, která se objevila na našem trhu: představujeme instantní nealkoholický svařák Vinny – Horký francouz.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Vinny – Horký francouz je vyráběn z pravého červeného vína a hroznů. Jde o český patent, který vymyslela slušovická firma specializující se na výrobu zdravé výživy.
Ta svou novinku vyvíjela asi rok. Nejvíce času jí zabralo hledání způsobu, jak červené víno a hrozny co nejšetrněji přeměnit na sypkou směs bez použití škodlivých konzervantů. Nakonec zvítězila metoda sušení na mrazu tzv. lyofilizace. Díky ní si víno i hrozny zachovávají až 90% svých charakteristik (především vůni a chuť)
i nutričních složek.

Víno i hrozny, které jsou základem nového patentu, nakupuje výrobce přímo ve Francii, v tamní vinařské oblasti Bordeaux. Proto mj. získal svařák Vinny svůj přídomek „horký Francouz“. Novinka neobsahuje žádné konzervanty ani umělá barviva. Protože je bez alkoholu, mohou si Vinnyho dát bez obav nastávající nebo kojící maminky a klidně i děti. Odborníci na zdravou výživu už nápoj testovali a nemají proti němu výhrady. „Musím se přiznat, že myšlenka nealkoholického svařáku v instantní podobě mě zaujala, přesto jsem k ní byl zprvu trochu skeptický. Složení výrobku je však naprosto v pořádku. Obsahuje dokonce flavonoidy, které běžně najdete právě v červeném víně a díky kterým červená vína pozitivně působí jako prevence kardiovaskulárních chorob a rakoviny plic,“ říká Ing. Radovan Vytlačil nezávislý výživový poradce, který novinku analyzoval.

Horkého Francouze si můžete koupit nejen v obchodě (zatím je k dostání v síti velkoobchodů Makro a prodejnách čajů Oxalis), ale i v kavárnách nebo cukrárnách. O tuto novinku je veliký zájem také v zahraničí, např. Itálii.

Chcete Vinnyho – Horkého francouze ochutnat také? Zasoutěžte si s námi
o jednu ze třiceti krabic této novinky.



Jak na to?

Stačí se přihlásit na Maminka.cz a správně odpovědět na soutěžní otázku, kterou najdete v tomto článku.

Výhru obdrží každý 10. soutěžící, kteří správně odpoví na soutěžní otázku. Celkem se na výhru může těšit 30 výherců.

Výherci:

Mysick
shara6
citygirl14
natean
frapet
babca52
precaq
corela
Pettyss
Kahomar
Prokopka
Hanice
Lucík 85
Ladouch
Opicka
itisek89
marpa
hmirka
alena55
Martinose
luckah81
jar1
Míla Gebauerová
Lusia0209
Blíženec
Bohuslava
Pap
mata3
Věra P.
fradeda

Možnost odpovídat máte od 5. 3. do 11. 3. 2012.

Pokud nejste zaregistrována, nebo přihlášena, klikněte sem.

Všeobecná soutěžní pravidla naleznete ZDE.

Každý se smí soutěže zúčastnit pouze jednou, duplicity budou odstraněny.

Nápovědu na soutěžní otázku hledejte na www.vinny.cz.

A jak vyhrát? Stačí správně zodpovědět jedinou soutěžní otázku:

Jedna porce Horkého francouze obsahuje stejné množství blahodárných látek, jako několik sklenic kvalitního červeného vína. Kolik sklenic?


Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Předškolák, Novorozenec, Batole, Školák, Kojenec, Soutěže, Bordeaux, Veliký zájem, FRA, Marp, Francouz, Soutěž