Maminka.czVáš domov

Spokojené rodinné stolování hned od malička...

Reklama 30.  9.  2013
Spokojené rodinné stolování hned od malička...
Přibližně ve věku šesti až devíti měsíců začínají děti samy sedět. Jedná se bezesporu o jeden z významných pokroků ve vývoji, které se v průběhu prvního roku, respektive kojeneckého období, odehrávají. V této době přichází na řadu pořízení další praktické pomůcky do domácnosti, a to jídelní židličky. I pro samotné dítě je to bezesporu důležitý okamžik, vždyť může konečně hačat u stolu spolu s rodiči. Postupně se tak začíná budovat dobrý návyk společného stolování, přestože se jeho význam často podceňuje. Vždyť sejít se s celou rodinou u společného oběda nebo večeře je dnes stále těžší. Nemluvě o situacích, kdy jeden člen rodiny stoluje před televizní obrazovkou, druhý vyřizuje e-maily na počítači. S dobře vybranou jídelní židličkou, kterou si dítko oblíbí, však bude stolování jedna radost.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Možná si pokládáte otázku, na co si dát při koupi židličky pozor. Bezesporu je třeba myslet na její nenáročnou údržbu, aby byla vyrobena z odolného a snadno omyvatelného, případně z části pratelného materiálu, ideálně s vyjímatelným jídelním pultíkem, který díky kreativitě dítěte může v průběhu papání dostat pěkně zabrat. Dále myslete na variabilitu židličky, aby byla dostatečně prostorná a na potřebnou dobu „rostla“ spolu s dítětem. Z hlediska bezpečnostiby měly být samozřejmostí pásy pro připoutání, některé typy mají polstrované sezení, které zajišťuje pohodlí. Židličky mohou mít kolečka s brzdami pro snazší přesun po místnosti. Na trhu najdete multifunkční modely, které se dají složit do podoby stolečku na hraní a dítě tak židličku využije nejen v době jídla. Benefitem může být skladnost, úložný prostor či barevné provedení. Podívejme se blíže na tři modely jídelních židliček značky Babypoint. Ač jsou všechny od stejného výrobce, každá je jiná!

Stolování s grácií

Pod označením Babypoint Gracia se skrývá multifunkční jídelní židlička s nosností 15 kg. Její velkou předností jevíceúčelové využití a stavebnicové řešení. Lze ji sestavit do podoby klasické jídelní židličky, nebo jako stolek se samostatnou židličkou. Tuto variantu dítko uvítá při kreslení či hraní si. Vysoká židlička disponuje stupátkem na nožky, 5bodovými bezpečnostními pásy, polohovacím a vyjmutelným pultíkem, zádovou opěrkou nastavitelnou do tří poloh. Měkký potah židličky lze vyprat. K dostání je ve třech barevných kombinacíchza doporučovanou cenu 2.530,- Kč.

Pohádková Fábula

Doslova pohádkový název nese židlička Fábula(ve španělštině tento výraz znamená pohádka). Rovněž multifunkční konstrukce s nosností 15 kg. Ve výbavě nabízí jídelní a hrací pultík, omyvatelné polstrování (polstrované jsou i pětibodové pásy) nebo pratelnou vložku sedáku. Šikovný je košík na drobné předměty či kolečka s brzdami v zadní části konstrukce. Fábula vyniká skladností i variabilitou v nastavení výšky a sklonu sedáku, k dispozici jsou 3 pozice zafixování pultíku. Vybírat můžete ze šesti barevných kombinací s decentním potiskem. Doporučovaná prodejní cena je 2.530,- Kč.

Do třetice Sindy

Jako poslední stručně představme atraktivní židličku Babypoint Sindy. Svěží a moderní designkonstrukce doplňují dobré užitné vlastnosti. Židlička disponuje nastavitelnými pětibodovými bezpečnostními pásy, vnitřní omyvatelnou vložkou, odnímatelným pultíkem a nožní opěrkou. Díky postavení nohou je židlička stabilní a dobře se s ní manipuluje, váží pouhé 4 kg, nosnost má 15 kg. Případné přenášení po domě tak bude hračka, pultík lze po napapání využít jako stoleček na hraní. Výrobce nabízí čtyři veselé barevné kombinace v doporučované ceně 1.150,- Kč.

Pro více informací o sortimentu značky Babypoint navštivte www.babypoint.eu.




O společnosti Babypoint s. r. o.

Společnost Babypoint s. r. o., přední český výrobce a dovozce dětského zboží, byla založena v roce 1995, kdy se věnovala především prodeji dětských kočárků. V současné době si firma pod stejnojmennou značkou nechává vyrábět nejen sportovní a kombinované kočárky, ale rovněž golfové hole, autosedačky, cestovní postýlky, jídelní židličky, lehátka, ohrádky, přebalovací podložky a další doplňkový sortiment pro děti. Veškeré produkty jsou testovány a certifikovány podle platných evropských norem. Kromě vlastní značky Babypoint, rozšířené o ekonomickou řadu Newbuddy, se společnost podílí na vývoji moderních kočárků a golfových holí značkyX lander, kterou exkluzivně dováží na český trh. Od roku 2009 představují nedílnou součást sortimentu autosedačky norské značky BeSafe, které patří z hlediska bezpečnosti na samý vrchol evropského žebříčku, jak potvrzují hodnocení prováděná např. německým autoklubem ADAC. V roce 2011 firma rozšířila nabídku o moderně řešené a vysoce odolné sportovní kočárky německé značky TFK (Trends For Kids) i o hluboké kočárky značky Navingtonspecifického designu. Produkty společnosti Babypoint s.r.o. jsou k dostání ve více než 250 smluvních prodejnách po celé ČR, firma se pravidelně účastní pořádaných veletrhů, například mezinárodního veletrhu potřeb pro děti PRODÍTĚ či českých veletrhů zaměřených na děti FOR KIDS a FOR BABIES .

Více informací naleznete na: www.babypoint.eu.

Témata: Děti, Váš domov