Maminka.czSluníčko

Sportu zdar s listopadovým Sluníčkem

sim 1.  11.  2021
Listopadové vydání časopisu pro nejmenší děti se celé nese ve sportovním duchu a také v duchu příprav na příchod Mikuláše s andělem a čertem. Nechybí chytré vzdělávací a zároveň zábavné úkoly, omalovánka ani soutěž.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Na obálce jsou maskoti Uf a Ňuf. Ti se účastní závodu v orientačním běhu a pro děti si nachystali hned několik hravých úkolů. Oblíbené hledání nesmyslů se také točí kolem nejrůznějších sportů. Ve vystřihovánce pak kluci a holky najdou rozcvičkovou káču. Ta, jak doufáme, rozhýbe i toho největšího lenocha. Děti ji roztočí, a až se zastaví, napodobí pohyb jednoho ze zvířátek, která jsou na káče vyobrazená.

Úkoly plné zábavy

Svůj postřeh holky a kluci potrénují na stránce s hledáním rozdílů, logické myšlení zase na skládání obrázku na principu puzzle a dětském sudoku a čísla a barvy na číselné omalovánce. Hbitost prstíků prověří při stříhání a skládání záložky do knížky a soutěžní vyšívánce. Na ní je tentokrát roztomilá holčička Anetka skákající přes švihadlo. Děti ji vyšijí podle své fantazie pomocí různobarevných bavlnek a mohou se zapojit do soutěže o bezva batůžky od Sluníčka. V tvoření se mohou těšit na vyrábění letadýlek z dřevěných špachtlí a kolíčků na prádlo.

Vzdělání hrou

Malí sportovci a sportovkyně by měli znát svoje tělo a spoustě prcků se stále pletou pojmy jako koleno, rameno či chodidlo, a tak dostanou příležitost si je v listopadovém Sluníčku procvičit na zábavné spojovačce. V komiksu o skřítkovi Lesánkovi a jeho kamarádech z lesa si společně přečtete, co znamená chovat se podle pravidel fair play. Holčička Adélka zase vysvětlí svému popletenému kocourkovi Lumpíkovi, co se děje na svátek sv. Martina. V rubrice Kdysi a dnes se děti dozvědí, jak se při vaření lišilo vybavení kuchyně před sto lety od té současné a pravděpodobně je překvapí, že v ní nenajdou ledničku ani myčku nádobí.

Mikuláš, anděl a čertíci

Před příchodem opravdového Mikuláše a jeho pomocníků si děti mohou vystříhat a slepit jejich postavičky. Dále je s touto známou partou čeká početní úkol a čertovskou tematiku má i pohádka na dobrou noc. Tu můžete dětem přečíst anebo pustit jako mluvené slovo na YouTube kanálu. Buď do internetového vyhledavače zadáte „časopis Sluníčko“, nebo přiložíte svůj chytrý telefon na QR kód přímo na stránku. Bavit se bude celá rodina!

Listopadové Sluníčko koupíte v trafikách nebo s dopravou ZDARMA na www.ikiosek.cz/slunicko

Témata: Sluníčko, Hry pro děti, Tvoření, Předškolák, pohádka na dobrou noc, akvárium, hledání nesmyslů, Orient, Anetka, Úkol, Anděl, Sud, Fair Play, Zdar, Děti, Adélka, Soutěž, Časopis, Kocourkov, Lumpíkovi, Listopadové vydání, Omalovánka, Lis, Lumpík, Vyrábění