Maminka.czMiminko

Srdceryvný příběh: Rodiče strávili s mrtvou dcerkou 16 dní, po smrti ji vzali v kočárku ven

redakce 3.  2.  2017
Není nic horšího, co může rodiče potkat, než smrt vlastního dítěte. Bohužel tento osud potkal Charlotte a Attilu, kterým dcerka zemřela pár týdnů po porodu. Ještě 16 dní jí však měli u sebe a dokonce s ní šli na procházku v kočárku.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Charlotte (21) a Attila (28) Szakacsovi se podělili s veřejností o svůj smutný příběh, ktewerý vzbudil soucit, ale také rozporuplné reakce.

Charlotte porodila začátkem ledna holčičku s chromozomální abnormalitou, která způsobila, že přežila pouhé čtyři týdny. Pár ovšem se svou mrtvou dcerkou strávil dalších 16 dní až do jejího pohřbu.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Holčička byla uložena ve speciální chladící postýlce a dvojici bylo dokonce dovoleno jít s ní na procházku s kočárkem.

Těhotenství nebylo bezproblémové

Manželé se o početí pokoušeli rok, a když se jim konečně zadařilo a Charlotte otěhotněla, byli šťastní. Bohužel už během těhotenství lékaři odhalili genetickou poruchu miminka. Po porodu zjistili, že se jejich holčička Evlyn narodila s nevyléčitelnou genetickou nemocí a je jen otázkou času, kdy zemře.

Miminko se narodilo předčasně císařským řezem a vážilo jen dva kilogramy. Holčička měla hned od porodu problémy s dýcháním, neměla vyvinutý mozek a navíc ještě měla rozštěp patra. Její malé srdíčko dotlouklo necelý měsíc po narození.

Horčík. Proč je v těhotenství tak důležitý a kde ho najdete

S holčičkou se však nechtěli jen tak rozloučit, proto ji vzali do hospicu, kde ji uložili do speciální postýlky s nízkou teplotou, a kde se k ní chovali jako kdyby Evlyn nezemřela. Dokonce ji vzali i ven na procházku.

Mrtvou holčičku se rozhodli pohřbít po 16ti dnech. Sama maminka v rozhovoru pro Mirror řekla, že chápe, že toto jejich rozhodnutí není pro každého. Ale oni sami věděli, že čas strávený s jejich dcerkou i po smrti byl pro ně důležitý a pomohl jim se ztrátou milovaného děťátka psychicky vyrovnat.

I když se najdou lidé, kteří jejich jednání odsuzují, myslíme si, že pokud člověk není v situaci, ve které se ocitli tito mladí rodiče, nemůže soudit, jak by se zachoval. I když nám stačí vidět ty srdceryvné fotografie a jsme z toho naměkko....

Beyoncé se pochlubila bříškem, čeká dvojčátka
GALERIE: Podívejte se na slavné maminky, pro které je kojení na veřejnosti zcela přirozené
Témata: Miminko, Rodiče, Nedonošená miminka, Maminky ve světě, Smrt, srdce, Kočár, WHO, Smutný příběh, Příběh, Hospic, Mirror