Maminka.czBabička

10 osvědčených rad pro novopečené babičky. Co určitě neříkat?

Alžběta Javorková 7.  3.  2024
Nová etapa života, další radosti, ale i strachy a možná taky trocha sebeovládání. Na to by se měla připravit každá žena, která se poprvé stane babičkou. Co vás může překvapit a jaké chyby rozhodně nedělat?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Zkušené babičky mají jasno. Dítě patří rodičům a prarodiče jsou od toho, aby si s dítkem pohráli a zase ho předali rodičům. Tï rozhodují o tom, v kolik půjde spát, zda bude jíst sladkosti, nebo za odměnu dostane jablíčko. Přečtěte si rady zkušených, abyste se stala součástí nové rodiny a nelezla všem na nervy.

I když jste vychovala čtyři děti, není třeba každému hned vysvětlovat, jak jste to dělala vy. Úplně pak zapomeňte na větu "to za našich časů se s námi nikdo tak nebabral". Dnešní maminky a tatínkové jsou prostě tolerantnější než generace jejich rodičů. Čili žen, kterým je dneska kolem padesáti a šedesáti. Vy jste taky asi jiná než vaše babička, která byla v důchodu od padesáti pěti. Co vás těsně před a hned po narození vnoučete čeká? A co vám radíme?

VIDEO: Nestárnoucí kráska Jitka Kocurová (45): Jsem už babička!

1) Nestrašte

Přece jen jste už se svými kamarádkami a známými hodně zažila. A tak si možná ve chvíli, kdy se dozvíte o těhotenství vašich potomků, začnete představovat všechny ty případy, kdy to nedopadlo dobře. O to hůř, pokud půjde o vaši dceru. Znáte to dobře, dosud jste chtěla děti před vším ochránit a nebylo lehké si zvyknout, že už musí samy. Všechny ty strachy a historky si nechte pro sebe. Nevyprávějte o tom, kdy která kamarádka potratila a kterou opustil manžel v šestinedělí. Moudrost a zkušenosti předků je sice dobré uchovávat, ale teď není ten správný čas.

Témata: Těhotenství, Porod, Rodina, Porodnice, Miminko, Chování a vztahy, Kočárek, Babička, Dětství, Prarodiče, Emoce, stěhování, oko, Tchyně, Ariel, second hand, Pepa, Vnouče, Ponětí, Londýn, Známá, Jitka Kocurová, Rada, Moudrost, Chudinka, Kočárky na Heureka.cz

Video