Maminka.czČasopis Maminka

Staňte se zuřivým reportérem aneb Jak oznámit narození dítěte

Pavel Brycz 29.  6.  2009
Staňte se zuřivým reportérem aneb Jak oznámit narození dítěte
My, otcové, dnes běžně asistujeme při porodu svého dítěte. Žádá se od nás nejen abychom nepřekáželi, ale také podali co nejrychlejší a nejdramatičtější reportáž. Vyzbrojte se tedy nervy, kamerou i ruchovými mikrofony! Klapka, jedeme do porodnice...

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

1. PŘÍPRAVA JE VŠE

Zatímco vaše partnerka coby nastávající maminka studuje Velkou knihu o mateřství, předplácí si všechny časopisy s radami pro těhulky, surfuje na internetu a sleduje s láhví okurek v láku DVD se záznamem vývoje plodu místo milovaného Sexu ve městě, vy se musíte naučit všechno o digitálním focení, kameře, hře se světlem, tvorbě webové prezentace. Půjde o „život“, až vyjde tvoreček mezi stehny a vy zrovna nezmáčknete spoušť!

2. DŮLEŽITÉ JE ZHLUBOKA DÝCHAT

Abyste dokázali zároveň točit, fotografovat, pořizovat záznam citlivými ruchovými mikrofony a ještě občas povzbudivě mrknout na partnerku, je třeba zhluboka dýchat. I profesionální porodní sestry zasvěceně hovoří o správném dýchání, i když jen u vaší drahé polovičky. Nicméně nerozdýcháte-li porod stejně jako manželka, může se vám stát, že namísto dítěte budete mít v objektivu bílý strop sálu a ostudu před všemi kamarády.

3. ODLOŽTE KAMERU, KDYŽ STŘIHÁTE PUPEČNÍ ŠŇŮRU

Stávají se věci v životech nás „kluků“, které jsou jako ze sna. Jednou nám pilot letadla půjčí na okamžik knipl, jindy nás popelář povozí na stupátku. Do této kategorie zážitků patří i přestřihnutí pupeční šňůry vlastního dítěte. V tomto okamžiku však ze sebe nedělejte supermana, jenž zvládne všechno jednou rukou, a kameru raději předejte zpocené manželce. Ta vykřikne „sýr, miláčku“ a hned máte fotografi i, která by klidně vyhrála World Press Photo!

4. ROZEŠLETE MMS, SMS, E-MAILY A VYTVOŘTE KINDER WEB

Je pravda, že porod je velmi náročná záležitost a čas pracuje proti vám. Nikdy byste však neměli překročit lhůtu tří hodin od porodu k radostnému oznámení rodině a přátelům. Jestli to nestihnete ve věku převratných informačních technologií, tak to už to rovnou můžete svěřit klasické poště!!

A pozor, spěchejte s rozmyslem, aby se pak vaši známí a přátelé nedozvěděli: „Nazdar. Jmenuji se Iva. Jsem kluk jak buk. Vážím 3350 kg, měřím 54 m.“ Mohli by si o vás pomyslet, že jste slon. SLON v porcelánu!

Témata: Časopis Maminka, Jen pro tatínka, Náročná záležitost, Reportér, Narození, Děti, Jak, Narození dítěte, Stan, Zuri