Maminka.czVideo

Stejná práce, menší odměna. Dívky šokovalo, že dostaly míň dobrot než kluci

Gabriela Kolinová 8.  3.  2020
Stejná práce, menší odměna. Dívky šokovalo, že dostaly míň dobrot než kluci
Po zhlédnutí tohoto videa budete mít možná slzy na krajíčku. Jako my. Kluci i holky tu v jednoduchém pokusu okusili život pracujících lidí. Přestože dělali stejnou práci a jejich výkon se nelišil, dostaly dívky menší odměnu. Proč? Protože takhle to v reálném životě chodí! Reakce dětí je až dojemná.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

"To není fér," zaznělo od dětí, když nedostaly stejné množství bonbonů. Překvapivě to nevadilo jen dívkám, ale i chlapcům. "Pracovala stejně dobře jako já, proto by měla mít stejnou odměnu," říkali a všichni se pak s holčičkami rozdělili. "Dívky nejsou horší nebo méně schopné než kluci," shodli se. 

Nerovné platové podmínky mužů a žen jsou v dětských očích nepřijatelné. Proč je tedy jako dospělí stále akceptujeme? 

Česká republika je v platové nerovnosti prakticky nejhorší v Evropské unii. Ženy tu stále berou v průměru skoro o čtvrtinu menší plat než muži. Stále tu totiž přetrvává stereotyp muže jako živitele rodiny!

Od narození do puberty. Táta točil své děti každý týden. Výsledek je skvělý


Ani vrstevníci dětí z pokusného videa se však nedočkají platové rovnosti. Podle výzkumu Světového ekonomického fóra skončí rozdíly v platových a pracovních podmínkách mužů a žen až za 217 let. Za tuto dobu by se tedy ženy mohly dočkat stejného platového ohodnocení jako muži. Smutné, že? 

Má rozštěp, řekl lékař a navrhl potrat. Dítě si nechala, je z něj krásný kluk
Témata: Děti, Video, Rodina a vztahy, Chování a vztahy, šok, Dobro, Reálný život, Česká republika, Plato, Div, Evropská unie, Kluk, Stejné množství, Dívka, Jednoduchý pokus, Odměna, Dětské oko, Živitel rodiny, Dospělí, Stejná odměna, Reakce dětí, Malá odměna, Dostal, Dobrota