Maminka.czKosmetické tipy

Stojí za vyzkoušení: Kosmetika pro pleť trpící ve městě, krém na vrásky a skvělé čisticí mléko

redakce 24.  2.  2021
Trend je jasný. Chceme na svou pleť dávat jen to nejlepší, co pokud možno pochází z přírody nebo na ni bere ohledy. Inspirujte se našimi tipy.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Česká značka Manufaktura představuje 1. března zcela novou kosmetickou řadu nazvanou prostě Louka. Vyvinula ji speciálně pro život ve městě, reaguje totiž na aktuální trend v oblasti kosmetiky – anti-pollution. Cílem této řady je nejen účinně chránit pokožku na našem těle a pečovat o ni, ale také si prostřednictvím poctivé kosmetiky dopřát každodenní únik do světa přírody.

Kolekce Louka přináší komplexní péči ve třech krocích – šetrně vyčistí, dodá rovnováhu a podpoří ochrannou bariéru. Dokonalou očistu zajistí extra jemný vlasový šampón, jemný sprchový gel a hydratační micelární voda. Rovnováhu pleti dodá ochranný a omlazující pleťový fluid a omlazující pleťové sérum. Účinnou ochranu poskytne anti-pollution pleťová mlha a anti-pollution ochranný krém na ruce. Všechny produkty (kromě toaletní vody) využívají unikátní přírodní komplex z lučních bylin, jablek, broskví, ječmene a pšenice, díky kterému napomohou detoxikaci, rovnováze a ochraně.

Červená propiska nadchla Instagram pro diktáty. Schválně, píše se ližiny, nebo lyžiny?

V produktech Manufaktury se ukrývají byliny z české a slovenské produkce, jako je například ostropestřec – ten patří mezi silné antioxidanty a je vhodný pro péči o suchou pokožku se sklonem k ekzémům a podráždění včetně akné. Chrání buňky před oxidačním poškozením a stárnutím.

V bezoplachových produktech řady Louka najdete ectoin, poměrně drahou ingredienci, která se získává z bakterií mořské soli pocházející z Egyptského moře. Ectoin efektivně brání pleť před poškozením oxidačním stresem vzniklým smogem, UV zářením, výkyvy teplot, dehydratací, modrým světlem z PC a mobilů. 

Třikrát o dospívání: Tipy na super knížky pro vaše dcery. A nejen pro ně

S cenově dostupnými novinkami přišla česku značka Astrid, patří mezi ně například hedvábný čisticí pleťový olej Astrid, který v kampani značky propaguje herečka Hana Vagnerová.

Olej se účinně stará o šetrné vyčištění pleti s pomocí zvláčňujícího komplexu vzácných olejů, jako je pistáciový, meruňkový, olivový a mandlový olej. Užijte si luxusní péči, se kterou odstraníte i dlouhotrvající make-up z tváře, očí a rtů.

Dobrým tipem je liftingový omlazující denní krém s OF 10 stejné značky – ochranný krém Active lift zpevňuje kontury vašeho obličeje, vypíná zralou pleť a pomáhá s redukcí hlubokých vrásek. Přírodní aktivní látka ActiCell je součástí speciálního hydratačního složení a pleť je tak plná mladistvé energie a je ochráněná před vnějšími vlivy. 

Zahajte boj proti prvním vráskám už hezky zrána! V tom vám pomůže krém na oční okolí ze silné řady Bioten Hyaluronic 3D. Oční krém tvoří 94 procent surovin přírodního původu, proto máte jistotu, že o okolí očí bude šetrně a efektně postaráno.

Čtěte dětem už od narození: Rozvíjíte jejich slovní zásobu a obrazotvornost

Finská značka Laponie of Scandinavia je minimalistická, ale velmi účinná kosmetika, vyvinuta pro pleť citlivou a problematickou. Neobsahuje éterické oleje a všechny výrobky jsou veganské a pyšní se mnohými ocenění ze soutěží v péči o citlivou pleť.

Zkuste třeba Laponie čisticí mléko, které jemně a účinně odstraňuje maz, nečistoty a make-up. Hodí se i pro odlíčení očí. Základem je výživný řepkový olej, hydratující rostlinný glycerin a antibakteriální xylitolový cukr.

Řepkový olej je skvělým zdrojem mastných kyselin či vitaminu E. Pleť chrání před rychlým stárnutím. Udržuje hydrataci pokožky i normální produkci mazu. Dále pomáhá vypínat povadlou pleť, lehce vyhlazuje vrásky a přispívá ke zmírnění podráždění či zarudnutí. Podle studií řepkový olej působí blahodárně na problematickou pokožku.

K dostání exkluzivně na www.ze-zeme.cz za 550 korun. Můžete zvolit čisticí gel stejné značky s nízkou pěnivostí, rovněž určený pro citlivou a problémovou pleť.

Dokonale rozpouští maz, nečistoty a make-up pomocí silného, ale pro pokožku jemného, rostlinného, povrchově aktivního činidla. S hydratačním extraktem z cukrové řepy a antibakteriálním xylitolovým cukrem. Pokožka bude čistá, nikdy stažená. Čistící gel funguje jako lehký exfoliant. Masírujte na suchou pokožku a nechte 5–10 minut působit, poté opláchněte vodou nebo setřete žínkou.

Kosmetické tipy: Nová přírodní kosmetika, sérům pro zářivou pleť a krém proti vráskám
Máte co číst? Vyšla nádherná Archistorie, Dan Brown pro děti a příběh autisty Matěje
Témata: Naše tipy, pleť, krém, Tipy na dárky, Kosmetické tipy, Nákupní tipy, Kosmetika, Astrid S., Astrid S, Vráska, MEŠ, Česká republika, Příroda, Extrakt, Brown, Éterické oleje, Mléko, Hana Vagnerová, Pokožka, Astrid, Vyčištění, Make-up, Ječmen, Vyzkoušení, Kos