Maminka.czRecepty

Superrychlá jahodová bublanina. Vláčné těsto s křupavými mandličkami navrchu vás dostane

redakce inf 17.  6.  2022
Milovníci jahod jsou v těchto dnech doslova ve svém živlu. Období sladkých plodů, které má většina z nás spojeny s létem, je v plném proudu. Pokud jste se už nabažili pojídání jahůdek jen tak, zkuste je zakomponovat i do svých kulinářských nápadů. Začněte rychlou jahodovou bublaninou!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Jahodová bublanina je v české gastronomii doslova pojem! Jakmile začne dozrávat ovoce, začnou se hospodyňky předhánět, která z nich připraví tu nejlepší a nejnadýchanější. Pokud ten svůj nej recept stále hledáte nebo chcete najít takový, který vám nezabere několik hodin, a přesto si pochutnáte, vyzkoušejte ten náš!

Suroviny:

  • 250 g polohrubé mouky
  • 100 g cukru
  • 3 lžíce teplé vody
  • 3 vejce
  • 1 balení prášku do pečiva
  • 100 g mandlí
  • jahody

Postup:

Žloutky ušlehejte s cukrem do pěny. Během šlehání přidávejte teplou vodu. Pak vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, mandle a nakonec tuhý sníh z bílků. Těsto nalijte na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech, poklaďte jahodami a pečte 25 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Témata: Recepty, Jídelníček, jídlo, Vaření, Cukr, Vaření pro rodinu, léto, suroviny, Mouka, Super, Těsto, Plný proud, Pojídání, Jahody, Mandle, Teplá voda

Video