Maminka.czDětský jídelníček

50 originálních svačin, které zaujmou i vytrvalé nejedlíky

redakce 20.  10.  2020
Dobře, víme, že jídlo není hračka. A že by bylo fajn, aby ho děti snědly, aniž by se v něm nimraly nebo ho rovnou odmítaly. Ale některé mají svoji hlavu a jídlo považují za ztrátu času. Rodiče takových kluků a holek pak možná ocení nápady na originální servírování dětských svačin a obědů.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Nechce vaše dítě jíst? Nebo je vybíravé? Nechutná mu brokolice, vajíčko nebo čočka? Zkuste mu jídlo připravit trošku jinak. Zapojte fantazii a vyčarujte na talíři barevné zázraky, po kterých se jen zapráší.

O tom, zda dítě nějaké jídlo sní, nebo ne, velmi často rozhoduje to, jak pokrm vypadá. To dobře vědí matky, které svoje výtvory zveřejňují na Instagramu, Pinterestu nebo Facebooku. Podívejte se sami a řekněte, jak se vám líbí. 

Holandský řízek: Naučte se tento šťavnatý karbanátek podle videa


Mimochodem, naučte děti svačit, zvláště dopoledne, napomůže to jejich soustředění nejen ve škole. Důležité je, aby bylo jídlo vyvážené. 

Proč samotné ovesné kaše nestačí? Podívejte se na video

TO NEJÍM! 40 originálních výmluv dětí, které odmítly naservírované jídlo
Dojemná svatba! Nevěsta měla malou dceru na zádech po celý obřad
Témata: Galerie, Instagram, Vaření, Dětský jídelníček, Děti a jídlo, Dětská obezita, Nevěsta, Hračky, Originál, Servírování, Facebook, Pinterest, Svačina, Oběd, Jídlo, Nápad, ORIGINAL, Kluk, Holka, Ztráta času, Děti