Svitavská nemocnice, a.s.

??? 15. 11. 2009 21:28
je to vyborna porodnice a prijemny personal je pravda najdou se tam nejake sestricky neochotne ale jinak super rodila sem tam trikrat a nemuzu si stezovat klidne bych sla znovu
katchus 8. 1. 2010 18:12
Kdo nemusíte, tak tam nikdy nechoďte. Neochotný personál, o kojení se nic nedozvíte! Je to z mé zkušenosti a vyprávění spousty maminek. Pokud nemáte problém, tak je to v pořádku, ale běda jak se něco vyskytne... Opravdu strašné.
??? 21. 10. 2010 13:34
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat vy jste ležela či rodila ve všech nemocnicích v kraji?A nemluvte za kamarádky.Já mohu napsat pravý opak,ochotný personál a s kojením poradí všechny sestry z novorozeneckého odd.
25. 7. 2010 09:43
ahojky budoucí maminky, v první řadě bych ráda řekla, že primářem už tam není Mudr.Richter, což je asi největší plus nemocnice, protože jsem slyšela strašnou negaci na porodnici za jeho "primaření" a v žádném případě jsem nechtěla rodit právě tu, ale v Litomyšli. Mám měsíc do porodu a bohužel nebo možná bohudík jsem měla možnost si ve Svitavách poležet, jelikož tu žiji a myslela jsem si, že jdu pouze na pohotovost, že jsem se v těch vedrech přehřála, ale byl to omyl a já začala rodit. Musím říct, že s novým panem primářem je to tam úplně o něčem jiném, personál je úžasný, nestalo se mi, že mi se mi nevěnovali, přesto, že nemocnice byla plná těhulek, rodiček, maminek..nebylo místo, práce měli nad hlavu, přesto nemocnice neztratila na profesionalitě a na dobré náladě.. Porod mi zastavili a já se rozhodla pro porod právě zde. Líbí se mi, že si Vás prohlídne sám primář a zajímá se o Vás.. Po vyslechnutí příběhu jedné mé "spoluležící", která měla týden před termínem porodu, kdy odjela do Litomyšlské nemocnice s řádně vysokým tlakem a doktor na ni křičel ze dveří, že nemají místo, ať si jde ke své gynekoložce, jsem se rozhodla, že tam opravdu nechci rodit..vždyť jak doktor může odmítnout těhulku těsně před porodem s problémy? tomu neříkám profesionalita.. No, až budu mít po porodu, doufám, že nebudu muset měnit názor na Svitavskou nemocnici a těším se, že sem napíši další pozitivní komentář.
Tak mi držte palce a dobrou volbu při rozhodnutí. Alena
29. 7. 2010 20:37
já byla moc spokojená....sestřičky ochotné,milé,vše vysvětlily...je to tam moc pěkné zpravené.Plánujeme mimi,tož určitě se tam zase někdy podívám:0)
4. 3. 2011 13:05
rodila jsem zde dvě děti a nemužu si stěžovat,všichni ochotní,milí,vstřícní,byla se mnou na pokoji maminka,která měla po porodu problémy a všichni se o ni starali,poradí s kojením a snaží se,aby se maminka rozkojila,také samozřejmě vím o některých maminách,které měli problémy,ale pokud u toho člověk není,nemuže soudit,jak to opravdu je a myslím si,že to je ve všech nemocnicích,a tady je také plus velmi pěkné vybavení pokoju,na pokoji jsou dve maminky a vždy dva pokoje mají společnou sprchu a záchod,takže paráda,žádné společné,což je myslím po porodu velká výhoda
Jana P. 4. 3. 2020 19:08
Dobrý den, chtěla bych se podělit o zkušenosti s porodnicí ve Svitavách. Rodila jsem poprvé a to v lednu 2020. Nejprve jsem před porodem navštívila kurz pro rodičky, součástí výkladu byla i prohlídka porodních sálů. Obecně je personál porodnice velmi milý a vstřícný. Porod jsem měla vyvolávaný. Obecně bych chtěla zmínit především profesionalitu týmu primáře Petra Zakopala, během pobytu jsem přišla do kontaktu s mnoha lékaři i sestrami, všichni byli velmi milí a profesionální. Vždy vše pečlivě vysvětlovali, co se bude dít, proč tomu tak je, často nabízeli svoji pomoc. Při propuštění z nemocnice taktéž - v případě jakéhokoli problému okamžitě přijet. Tuto nabídku jsem musela využít, protože jsem měla nějaké poporodní komplikace a opravdu mne přijali ihned, vyšetřili mne s ochotou. Měla jsem opravdu pocit, že jsem zákazníkem, nikoli "kusem" ve stádě. Na oddělení jsou k dispozici 2 nadstandardní pokoje, platí se 500Kč/den. O tyto pokoje je velký zájem, tudíž by bylo možná fajn, kdyby jich bylo k dispozici více. Velmi pozitivně hodnotím možnost použítí entonoxu při porodu (rajského plynu), mě osobně velmi pomohl od bolestí. Velmi doporučuji, je to sice placená služba, ale za odproštění od té ukrutné porodní bolesti to rozhodně stojí. Obecně je oddělení pěkně vybavené, čisté. K dispozici jsou neustále nemocniční košile, podložky a další potřebné hygienické vybavení. Obecně se lékaři i sestry často ptají, zda pacient něco nepotřebuje - vše ochotně vysvětlí. V úvodu jsem zmínila, že jsem prvorodička, tudíž nemůžu srovnávat kvalitu péče v jiné nemocnici. Nicméně z diskusí s jinými holkami mi přijde, že porodnice Svitavy patří k těm výrazně lepším a budují zde příjemnou rodinnou atmosféru. Na závěr bych chtěla velmi vyzdvihnout především primáře Petra Zakopala, porodní asistentu Ivu Novotnou (ta je úžasná!!!!), dále Dr. Dianu Zhytnikovou, Dr. Taťanu Michalinu a Dr. Mykolu Preslitskyi.

7