Maminka.czVaše příběhy

Syn se narodil s jinou barvou pleti, než má jeho táta. Podezírali mě z nevěry

Martina Machová 6.  12.  2018
Ne vždy má bílá maminka a černý otec půvabně „kakaové“ dítě; manžel Ester má africké kořeny, přesto je jejich syn světlý blonďáček, což v širší rodině způsobilo mnoho nepříjemností.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Můj muž se narodil na Kubě, jeho otec i on mají velmi tmavou pokožku, havraní kudrnaté vlasy a nápadně africké rysy. Ty pravděpodobně zdědili po afrických předcích, otrocích, které v minulých stoletích na Kubu vozili zejména Španělé ze západní Afriky.

Manželova maminka je Češka, bruneta s hnědýma očima. Oba manželovi rodiče žijí už léta v Čechách. Žije zde i mužův mladší bratr. Starší žije v cizině. Oba bratři mají světlé partnerky a oba bratři mají děti s výrazně „kubánskými“ rysy. Zkrátka žádné bledule, jak říkává manžel. Jediná bledule v rodině je náš roční syn.

Temperamentem Kubánce nezapře

„Holčičko, jsi si jistá, že ti malého nevyměnili?“ zeptala se mě naprosto vážně týden po porodu má jinak úžasná tchyně. „To je opravdu moc divné, že je ten klouček tak světloučký,“ dodávala pichlavě. Vůbec jsem ji takhle neznala! Můj skvělý, vždy veselý a neuvěřitelně optimistický tchán se mnou takřka nekomunikoval a manželovi dokonce řekl, že ten kluk nebude jeho! Syn byl totiž úplně světlý, na hlavě měl pár hnědých chloupků, které mu časem zesvětlaly.

Nyní je mu rok, má světlé vlásky a oříškově hnědé oči. Vlastně je z nás tří nejsvětlejší. Z manžela má „jen“ nepřehlédnutelný temperament, osobní kouzlo a rytmus v krvi. Vlastně se tchyni a tchánovi nemohu moc divit, že byli zpočátku tak nedůvěřiví.

Lituji rozvodu. Děti mi ho dokonce vyčítají. Jsem výjimka?

Nedůvěra v rodině

Celá situace v rodině se mě hluboko dotýkala a byla příčinou mnoha hádek mezi mnou a manželem. Muž mi důvěřoval, ale své rodiče hájil a navrhoval, že kvůli nim podstoupí test otcovství. Strašně mě to urazilo! Místo abychom si užívali zdravého a krásného miminka, bylo doma neustále dusno.

Manželovu rodinu jsem milovala, sama mám řadu let už jen tatínka a sestru, která je rozvedená, a tak mi manželova pospolitá rodina dávala úžasný pocit rodinného tepla a lásky – a najednou tohle! Nedovedete si představit, jak mi bylo, jak jsem si přála, aby syn „zhnědl“, a zároveň byla šíleně naštvaná, jak mě mohou tak nesmyslně podezírat. Nakonec mi pomohl můj táta…

Před dětmi a po nich! Tohle jsou šokující proměny žen, které změnilo mateřství

Překvapení pod stromeček

„Esterko, neblázni, co ti to udělá, když s tím testem budeš souhlasit. V životě jsou mnohem horší věci a těžší situace a tahle má alespoň nějaké řešení, vždyť víš…“ a pokývnul hlavou k fotce maminky, která zemřela na nevyléčitelnou rakovinu slinivky. Tatínek měl samozřejmě pravdu a já jsem mu moc vděčná za to, že jsem se rozhodla s testy souhlasit. Sice nešlo o levnou záležitost, ale celou „akci“ jsme s manželem pojali trochu netradičně. Když už jsem se nechala dotlačit k takovým „vylomeninám“, tak ať to stojí za to a „dokumenty“ předáme s plnou parádou!

Když je máma nevěrná. Co vztahem s milencem všechno riskuje?

„Děda s babi“ dostali potvrzení pod stromeček. Po napjaté chvíli ticha se tchán rozplakal, úplně se zhroutil a strašně se mi omlouval – tedy alespoň doufám (velký úsměv), protože naprosto plynule přešel z češtiny do španělštiny. Přišla jsem si tehdy jak v nějaké jihoamerické telenovele, která však měla nepřehlédnutelné pokračování!

U tchánů doma totiž nastaly vánoční a novoroční oslavy, na které nikdy nezapomenu. Tchán sezval širokou rodinu a uspořádal velkou rodinnou oslavu, na které se mi obřadně omluvil. Vzhledem k tomu, že jsem nyní opět těhotná, jsem opravdu zvědavá, jak vše dopadne napodruhé (moc by se mi líbila zrzavá holčička).

(Ester K., 31 let)

Hrozí vám nevěra? Odpovězte si pravdivě na tyto otázky

 

Témata: Vaše příběhy, Syn, Nevěra, pleť, Národ, Tata, Manžel, Kůže, Těžká situace, Manželova maminka, Těhotná žena, Osobní kouzlo, Ilustrátorka, Západ, Zdravé miminko, Bar, Barva pleti, Hádek, Bár, Levná záležitost, Tchán, Tma, Celá akce, Široká rodina, Nedůvěra