Maminka.czNetradiční jména

Tahle máma dala svému synovi ďábelské jméno. A teď jí vyhrožují smrtí!

Dita Mrázková 25.  2.  2022
Důvod? Chlapce pojmenovala tak kontroverzním jménem, že se na ni snesla lavina nenávisti a výhrůžek. Přestala s ní mluvit část rodiny, čelí obvinění, že dopustila, aby její syn byl v budoucnu zaručeně šikanován. Ona sama je ale přesvědčena, že udělala pro své dítě to nejlepší.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

John, George, Charles, Samuel? Ani náhodou. Tahle jména jsou nudná a jejich nositelů jsou miliony. Ale Lucifer, to už je něco! Ano, čtete správně. Přesně tak se totiž jmenuje syn sedmadvacetileté Josie z Anglie. Ta asi netušila, co může svým úmyslem způsobit.

VIDEO: Jaké je být mámou doopravdy?

Od okamžiku, kdy na síti zveřejnila synovu fotografii se jménem, dostává jen nenávistné zprávy a někteří jí vyhrožují i smrtí.

Svůj počin ale neobhajuje, ze jména je nadšená a trpělivě vysvětluje, že jméno Lucifer je odvozeno z latinského slova lux, což znamená světlo, a slova fer, které znamená nosič, nositel, tak se dá jméno přeložit jako "světlo přinášející" – nebo také "ranní hvězda". Rozhodně prý jeho významem není "ďábel".

Josie má za sebou pohnutou minulost. Ještě předtím, než porodila svou dceru, trpěla hemiplegií, což je částečná paralýza, a možná i kvůli ní pak prodělala deset potratů.

Bitcoin Salvador Stýblo podráždil českou veřejnost. Jaká další netradiční jména mají děti celebrit?


"Už jsem nedoufala, že dostanu šanci znovu otěhotnět. Věděla jsem, že Lucifer je poslední dítě, které budu mít, je to můj malý velký zázrak," svěřila se Josie.

Za výběr jména ji ale odsoudila i část rodiny. "Pár členů rodiny mi řeklo, že malému takhle říkat prostě nebude, ale mě to neodradilo. Lidé budou mít vždycky nějaký názor, ale jejich dítě to není. Líbí se mi prostě netypická jména a to, že se nelíbí druhým, je jejich problém," nechala se slyšet maminka sedmiměsíčního chlapce.

Ten asi v pubertě (a možná daleko dřív) z máminy volby jména nadšený nebude. Odpůrci mladé ženě píšou, že svého syna dobrovolně vystavuje budoucí šikaně. Dost možná, že mají pravdu.

Netypická jména jsou možná fajn, zajít ale do extrému, kdy své dítě pojmenujete Bitcoin, Lucifer nebo třeba Zmijozel, se vám jednou dost možná nevyplatí.

Témata: Rodina, Novorozenec, Syn, Matka, Netradiční jména, Jména, Smrt, Výběr, jméno, Kritika, Anglie, výhrůžky, Lucifer, Samuel, Bitco, Netušil, Ted, Velký zázrak, George, Lavina, Minulost, Chlapec, Máma, Nosič, Charles