Maminka.czPorod

Tahle máma to do porodnice nestihla a porodila v autě! Unikátní snímky pořídila její fotografka

Tereza Víchová 25.  3.  2024
Mít tak co nejkratší porod, to si přeje asi většina nastávajících maminek. Corrine se tenhle sen splnil možná až moc! Podívejte se na unikátní fotky, které vznikly u překotného porodu v autě. Přes všechen zmatek jsou tu patrné ty největší emoce štěstí, jaké si dovedete představit.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Corrine Cinati probudily porodní bolesti už ráno. A po několika hodinách se rozhodla, že je nejvyšší čas vyrazit do porodnice. Jela v autě s rodinou a hned za ní v dalším voze porodní fotografka Breanna Gravener. Tu určitě nenapadlo, že bude unikátní snímky pořizovat už cestou, a ne na porodním sále.

Corrine cestou do porodnice po dvaceti minutách v autě praskla plodová voda a řekla manželovi, aby zastavil. Už totiž cítila hlavičku dítěte a tušila, že do porodnice dojet nestihnou. Pak už vše nabralo nejrychlejší spád a sotva si nastávající maminka sundala kalhoty, přivítala na světě dcerku Matildu. Podívejte se do galerie na dojemné fotky!

VIDEO: Jak to vypadá v porodnici?

Maminka malé Matildy třeba čekala příliš dlouho doma – kdy jet do porodnice, to je ale častá otázka, na kterou přesný návod neexistuje. Porod může trvat další dlouhé hodiny, nebo nabrat rychlý spád. Délka klasického porodu závisí na několika faktorech, jako je například pozice dítěte. Počáteční fáze porodu obvykle trvá 6 až 12 hodin u prvorodičky a 2 až 5 hodin u dalších porodů. Pro velmi rychlý porod se používá výraz překotný – začne spontánně a trvá méně než dvě hodiny. Vždy je třeba přivolat co nejdříve lékaře, protože rychlý porod má svá rizika.

Překotný porod: Co dělat, když nestíháte dojet do porodnice?

Příznaky překotného porodu se mohou lišit, ale nejčastěji se takový porod projevuje následujícími symptomy:

  • Náhlý nástup silných kontrakcí, které přicházejí rychle po sobě a neumožní vám si mezi nimi odpočinout.
  • Bolest, která se může projevovat jako jedna dlouhá bolestivá kontrakce.
  • Silný tlak v pánvi a náhlý pocit nutnosti tlačit jako při pohybu střev.

 

Témata: Porod, Galerie, Příběhy, Porodnice, Miminko, Emoce, fotograf, Fotografka, Matilda, Máma, Unikát, Fotka, Maminka