Maminka.czPohádky

Tajemství staré bambitky 2: Pohádka s vycházející hereckou hvězdou. Podívejte se na velkou galerii fotek z natáčení!

Tereza Víchová 12.  2.  2022
Jedna z nejúspěšnějších českých pohádek posledního desetiletí se dočkala pokračování. Je pohádkově pohádková, zlo je tu zlé a dobro dobré. Nadšeně se vrátili i původní herci. Co k nové „Bambitce” říkají Tomáš Klus a malá princeznička Valentýna Bečková, jejíž talent přirovnávají k Tomáši Holému?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Premiéra prvního dílu pohádky se uskutečnila na obrazovkách České televize 25. prosince 2011 a tehdy ji vidělo přes dva miliony diváků. Takřka přesně po deseti letech se její volné pokračování vrátilo do kin. A s ním téměř celá původní sestava: režisér Ivo Macharáček, scenárista Evžen Gogela a také většina hereckého obsazení.

VIDEO: O čem bude pohádka Tajemství staré bambitky 2?  

Na koho se můžete v kině těšit?

Svou roli si tedy zopakují Ondřej Vetchý jako Karaba, Tomáš Klus a Kamila Janovičová jako Jakub a Anička, tentokráte už v královských rolích, a Miroslav Vladyka s Jiřím Lábusem v postavách zlotřilých rádců Ference a Lorence. Znovu uvidíme i Petra Štěpánka jako kuchaře Frita nebo generála Otmara Brancuzského.

Nové postavy vytvářejí Veronika Khek Kubařová jako královna Julie, Valentýna Bečková, která si zahraje malou princeznu Johanku, Markéta Plánková se objeví jako Juliina komorná Hermína. Novou posilou je také Václav Noid Bárta, který si nejen zahraje podkoního Václava, ale postará se také o hudbu a písničky.

Tomáš Klus: S touhle partou chce člověk trávit čas

„Nabídku vrátit se k Bambitce jsem přijal s naprostým nadšením,” vzpomíná Tomáš Klus. „Jednak to byl tehdy můj první větší počin, jednak mě jednička strašně bavila. Tam se sešla parta, se kterou chce člověk trávit čas. Byl to život v pohádce, točit tu pohádku. To je strašné, že už to je deset let, že? Já bych tomu vůbec nevěřil. Ale vypadáme líp, jak jsme se shodli všichni, co tady jsme,“ říká Tomáš s úsměvem.

VIDEO: Tomáš Klus o "Bambitce"

Kamila Janovičová: Ještě jsme ani nedotočili, a lidé už se na pohádku těšili

„Úspěch prvního dílu jsem nečekala, i když to samotné natáčení, to léto, to byla pohádka, kouzelná… Já jsem se cítila jak Alenka v říši divů,” vybavuje si první díl Kamila Janovičová. „Pak film běžel na první svátek vánoční, nebyla to ani typická štědrovečerní pohádka, ale ten ohlas, jaký vzbudila v lidech, byl úžasný a já vždycky, když si na to vzpomenu, i teď po těch deseti letech, tak se usmívám. Když přišlo oslovení na pokračování, tak jsem okamžitě souhlasila s nadšením. Při natáčení se objevovaly různé příspěvky na sociálních sítích a lidé na to moc dobře reagovali, byli nadšení a těšili se a z toho jsem byla šťastná. Já jsem vůbec nečekala takový ohlas, byla  jsem dojatá. Ještě jsme ani nedotočili, a lidé už psali, jak moc se na pohádku těší.“

VIDEO: Kamila Janovičová před premiérou

Valentýna Bečková: Vždycky jsem chtěla být princezna

„Chtěla jsem vždy být princezna. Úplně nevím, jestli mi to holky budou závidět, ale nějaký třeba jo a nějaký ne,” říká Valentýna. „Mně se na natáčení líbilo všechno. Ondra Vetchý jako děda je výborný herec, výborný děda a kamarád. A Tomáš Klus je vtipnej a dělá si z nás legraci a do textu si trošku něco přidává, je fakt vtipnej… A je dobrej pohádkovej tatínek. Když přijdeme na plac a je tam Tomáš, tak se vždycky rozesměju,“ svěřuje se bezprostřední malá herečka, o které se mluví jako o velkém dětském talentu. „S Kamčou, s tou si furt povídám, vlastně nejvíc asi z natáčení. Je skvělá a hodná, během natáčení mi koupila čokoládu a teď ještě deníček. Je to prostě hodnej a skromnej člověk…“

VIDEO: Valentýna Bečková je vycházející herecká hvězda

Valentýnku si chválili i její dospělí herečtí kolegové. „Říkám to úplně všude, já jsem se do ní úplně zamiloval. Asi jsem nehrál s talentovanější herečkou, ona je taková neposkvrněná. Prostě to v sobě má. A jedna věc taky je, že člověk má třeba talent, ale pak je to často kretén, ale ona není, je úplně boží,“ říká Tomáš Klus.

Příběh

Příběh pohádky Tajemství staré bambitky 2 volně navazuje na děj úspěšné stejnojmenné televizní pohádky.

V království vládne král Jakub (Tomáš Klus), královna Anička (Kamila Janovičová) a rodina se rozrostla o zvídavou princeznu Johanku (Valentýna Bečková). Ta nejraději tráví čas u milujícího dědečka Karaby (Ondřej Vetchý), který se rozhodl věnovat se už jenom hrnčířskému řemeslu. Zlotřilí rádcové Lorenc (Jiří Lábus) a Ferenc (Miroslav Vladyka) byli vyhnáni z království, potloukají se po světě a vymýšlejí, jak se pomstít. Rozhodnou se pro své pikle využít mladou, nezkušenou královnu Julii (Veronika Khek Kubařová) ze sousedního království. Že by nastal čas oprášit tajemnou bambitku, která doposud ležela dobře ukrytá, a povolat na pomoc loupežníka Karabu? Kdo však ví, kde mu je konec? A není to jenom pohádka pro malou princezničku? Lorenc a Ferenc nastraží spolu s pomocníkem Václavem (Václav Noid Bárta) na Karabu důmyslnou past. Je potřeba spojit síly, aby spravedlnost a láska konečně zvítězily.

Témata: Galerie, Příběhy, Kam s dětmi, Herec, Maminka cestuje, Ondřej Vetchý, postava, kultura, pohádka, Pohádky, Václav Noid Bárta, natáčení, Anička, scénárista, Noid, Tajemství staré bambitky 2, Valentýna Bečková, Kamča, Gal, Česká televize, Veronika Khek Kubařová, Johanka, Tomáš, Jiří Lábus, Evžen