Maminka.czNovorozenec

Také tajíte svůj věk?

Adéla Vedralová 11.  9.  2012
Zhruba do dvaceti let se svým věkem rády chlubíme. Dobře, někdo i do třiceti... Proč se za svá léta někdy stydíme, když vlastně není proč?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Nedávno jsem oslavila 27. narozeniny a nějak to na mě ten den padlo. Třicítka se prostě nezadržitelně blíží navzdory faktu, že mi připadá jako včera, když jsme se sestřenicí Olinkou u babičky v noci tajně chodily za klukama na táborák do vedlejší vsi. V duchu si připadám pořád stejná, i když vím o životě více než tehdy, mám syna a manžela. Ale začínám si všímat změn v chování svého okolí.

Můj dlouholetý kamarád mi celkem drsně naznačil, že už mi zbývá „jen chvilinka“, než přestanu být zajímavá... Co tím sakra myslel? Podle sexuologů si muži ve svých erotických fantaziích představují zásadně ženy pod 26 let. Takže vlastně rok přesluhuji. Je to vážně kruté a nespravedlivé, protože stejný výzkum říká, že ženy si naopak představují jako svého „ideála“ nad 31 let. No, myslím si o tom své. Když si vybavím všechny slavné ženy, které shledávám atraktivními (Kate Winslet, Cameron Diaz, Kate Moss…), zjišťuji, že je jim těžce přes třicet. Nebo dokonce přes čtyřicet. Vždyť Jennifer Aniston je skoro 44! Mají charisma a v očích víc náboje, než taková Miley Cyrus.

Vždycky jsem se posmívala ženám, jež tajily nebo zamlčovaly svůj věk. Připadalo mi to trapné a směšné. Jenže jsem to nevědomě začala dělat také. Před časem jsem si šla vybírat novou rtěnku a váhala mezi divokou rudou a panenkovsky růžovou barvou. Přicupitala ke mně asi dvacetiletá prodavačka a nabízela pomoc.

Oslovila mě: „Slečno, můžu vám nějak poradit?“ Fakt, že už dávno nejsem slečna jsem radši přešla. Pak jsme diskutovaly a já namítala, že ta růžová se ke mně vlastně UŽ nehodí. A prodavačka mi odpověděla: „Prosím vás, vždyť musíme být podobně staré a já jí nosím pořád!“ V tu ránu jsem jí přikývla a v košíku přistála žvýkačkově růžová rtěnka. Mimochodem se mi moc líbí a budu jí klidně nosit tak dlouho, dokud mě nepřestane bavit. A proč taky ne...

Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Předškolák, Novorozenec, Batole, Školák, Kojenec, Jen pro maminku, Miley Cyrus, Kate Winslet, Kate Moss, Cameron Diaz, Jennifer Aniston, Věk, Třicítka, TAK, Taj, Cyrus, Miley, Take, Cameron