Maminka.czVaše příběhy

Matka sdílela fotky postiženého syna na Instagramu, ten je smazal. Proč?

redakce 4.  7.  2019
Charlie Beswick z Anglie byla zděšena postupem sociální sítě Instagram, která na žádost uživatelů stáhla fotografie jejího syna, který od narození trpí Goldenharovým syndromem.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Charlie Beswick nahrála na Instagram fotku se svým dvanáctiletým synem Harrym, který od narození trpí Goldenharovým syndromem.

Bohužel fotka, na které je Harry zachycen bez oka (má protetické oko), se nelíbila uživatelům a nahlásili ji jako závadnou. Instagram této žádosti vyhověl a fotografii stáhnul.

Eliáš se narozením brášky změnil v „monstrum“

O této události matka později informovala na svém twitterovém účtu, kde ji sdílelo více než  46 000 uživatelů, z nichž se mnozí obrátili na správce Instagramu, aby fotografii opět zveřejnil. O dva dny později byla tato fotografie opět obnovena.

Charlie Beswick má na svém instagramovém účtu pod názvem Out Altered Life téměř 26 tisíc sledujících. Pravidelně zde zveřejňuje fotografie svých synů – dvojčat Harryho a Olivera.

Holčička s rozštěpem má po operaci. Teď je z ní krásná slečna. Jak vypadá?

Goldenharův syndrom

Tento syndrom se může projevovat různě, ale nejčastěji se jedná o špatně vyvinuté obličejové svaly, lícní kosti, problémy s očima včetně chybějícího oka až po problémy se sluchem, dýcháním a další komplikace.

Goldenharův syndrom se vyskytne zhruba u jednoho z 3 000–5 000 narozených dětí, přičemž chlapci jsou postiženi častěji než dívky.

Video: Jak si chránit soukromí na internetu

 

Témata: Instagram, Vaše příběhy, Syn, Matka, posti, Oliver, Žádost, Post, Internet, Postižený syn, Fotografie, Správce, Anglie, Uživatelé, Síť, SMA, Syndrom, Máť, Narozené dítě, Charlie, Ret, Sociální síť, Lícní kost, Fotka, Instagramový účet