Maminka.czPěstounská péče

Tamara a Tomáš Klusovi se stali pěstouny! Takhle provokativní klip tu ještě nebyl

wall 24.  6.  2020
Dobrá věc, skvělý nápad, výborné provedení. Takhle by se dala shrnout kampaň na podporu pěstounství, do které se bez nároku na honorář zapojilo hned několik hvězd. Neváhaly odhalit vše v poněkud choulostivých situacích. Posuďte sami.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Právě dnes má premiéru spot, jaký tu asi ještě nebyl. Tamara a Tomáš Klusovi, herečky Hana Vágnerová, Anna Polívková, Petra Nesvačilová a Halka Třešňáková a herci Marek Taclík a Karel Zima se rozhodli bez nároku na honorář zahrát v minipříběhu pro kampaň projektu Díky pěstounství.

Jeho záměr je jasný. Chce upozornit na stále vysoký počet dětí v kojeneckých ústavech a nalézt nové pěstounské rodiny pro děti v kojeneckých ústavech. 

Spot provokativní formou ukazuje, že nezáleží na cestě, jakou se do rodiny dítě dostane. Někde to je po vášnivých chvílích v posteli a jinde po o něco méně atraktivním vyplňování formulářů – na konci je ale stejný výsledek, dítě ve vaší náruči.

Žádné obří rodiny, moderní pěstounství je úplně jiné

Spot balancuje na hraně, tvůrci ale věří, že přitáhne k tématu pozornost a strhne z pěstounství stereotypy. Moderní pěstounství už totiž dávno neznamená vzít si do péče spoustu dětí najednou a uvázat se na celý den k plotně, ale je možností pro odvážné a moderní rodiny i singles. 

Autorem spotu je režisér Jan Látal s kreativní produkční agenturou Nice!, zadavatelem organizace Dobrý start se svým projektem Díky pěstounství. Točilo se začátkem letošního června na pražském Novém Světě a Malostranském náměstí. 

Dobrý start je otevřená iniciativa lidí, kteří mají různé profese, ale společný cíl: pomoci malým dětem z ústavů do rodin. Sdružujeme odbornou i laickou veřejnost; všechny, kterým nejsou příběhy ohrožených dětí lhostejné.

Kampaň můžete sledovat  i na Facebooku nebo Instagramu 

 
 
Témata: Rodina, Pes, Tomáš Klus, Pěstounská péče, Petra Nesvačilová, single, Klip, Děti, Dík pěstounství, Nice, Anna Polívková, Pesto, Honorář, Hana Vágnerová, TAK, Dobrý start, Spot, Marek Taclík, Facebook, Pěstoun