Maminka.czČasopis Maminka

Tamara Klusová je šéfredaktorkou říjnové Maminky: Jak se téhle role zhostila a co vás čeká?

Tereza Víchová 28.  8.  2021
Příprava říjnového čísla časopisu Maminka jde do finiše. A vy se můžete podívat do zákulisí, protože tohle vydání bude od začátku do konce trochu jiné. Jeho šéfredaktorkou se stala jedna z patronek Maminky roku Tamara Klusová. A vzala to opravdu "z gruntu".

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

"Když mi zavolala Alice (Alice Rossi, šéfredaktorka časopisu, pozn. red.) s touhle nabídkou, řekla jsem hned velké ANO," vzpomíná Tamara. "Mám časopis Maminka moc ráda a chtěla jsem si tuhle práci vyzkoušet. Včas jsem si ale neuvědomila, že ve stejném termínu, kdy bude uzávěrka, finišuju se svou novou knížkou. Takže se upřímně těším, až všechny vlaky dojedou do cílové stanice a já se pořádně vyspím."

Na Tamaře ale únava znát není, do redakce na poradu dorazila s krabicemi skvělých koláčů a své funkce se zdaleka nechopila jen jako tvář:

"Já jsem s Tamarou moc spokojená v její roli," usmívá se Alice. "Mám ráda, když jsou věci různorodé a nesnáším stereotyp. A v našem novinářském světě do něj člověk občas padá  občas mi třeba přijde, že hledáme nějaký zajetý šuplík, aby se zrovna hodil do dané rubriky. A Tamara do toho vnesla úplně jiného ducha."

I když tak Maminka bude i v říjnu Maminkou, bude v ní všechno trochu jinak:

"Otvíráme spoustu palčivých témat. Od školního stravování až po transgender tématiku," slibuje Alice. A jiné bylo i focení titulky – je to totiž vůbec nejnáročnější focení za existenci časopisu. Můžete se těšit na tři hvězdy (kromě Tamary je to Ewa Farna a Míša Tomešová, které jsou také patronkami Maminky roku) a celkem deset dětí!

"Jsou to děti různého vzhledu i etnik, máme tam třeba Beátku s Treacher Collinsovým syndromem. Chceme ukázat, že rovnocennost ve společnosti je důležitá. A že se máme vzájemně respektovat s laskavostí," dodává Tamara.

A vy se podívejte do zákulisí přípravy časopisu v naší galerii a těšte se na nové číslo!

 
Témata: Časopis Maminka, role, Tamara Klusová, transgender, Tipy redakce, Treacher Collins syndrom, Ewa Farna, Beat, Maminka, ANO, Patronka, Šéfredaktorka, Časopis, Finiš, Alice, Míša Tomešová, Zákulisí, Šéf, Alice Rossi