Maminka.czSlavní tatínci

Tanečník a čerstvý tatínek Dominik Vodička: Čtyřikrát za den doma brečím štěstím, být tátou je něco neuvěřitelného...

Dita Mrázková 11.  4.  2023
Držitel Thálie, vítěz jednoho z ročníků soutěže StarDance a tanečník tělem i duší říká, že narozením syna dostalo slovo "úspěch" v jeho životě úplně jiný význam. Za ten vůbec největší totiž považuje malého Tobiáše, ze kterého je prý úplně paf.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Když jsem vám volala, byli jste akorát s manželkou a Tobiáškem na cestě do porodnice, snad se nestalo nic vážného...

Ne ne, všechno je v pořádku, jeli jsme jen na kontrolu s pupíčkem.

Jaké jsou pocity čerstvého táty? Tobiáška už máte doma, sžíváte se…

Takové, jaké jsem si je kdysi vysnil, ale daleko intenzivnější. Ta realita je sice úplně jiná, život se skutečně otočil o 180 stupňů, ale v opravdu mnohem větším měřítku. Běžně se mi nestávalo, že jsem brečel čtyřikrát za den štěstím. Když držím toho malého človíčka v náručí, je to něco neskutečného, dochází mi, že teď jsem tady už jen pro něj.

VIDEO: PÁR ZE STARDANCE OPĚT SPOLU

Je hezké, jak otevřeně o tom mluvíte.

Jako tanečník jsem senzitivnější než ostatní chlapi, některé věci vnímám víc ženskýma očima. Ne že bych byl jinak orientovaný, jen jsem prostě víc citlivý. Když jsem mimo domov, pořád na něj musím myslet, co všechno jsme už za těch pár dnů zažili. Tobiášek je doma zatím týden, ale život bez něj si už nedokážu představit. Vzal jsem si měsíc volna, abych manželce s prckem pomohl a aby na to nebyla sama.

S čím vším už jste stačil pomoct?

Jsem podpora u přebalování, zatím se tedy ještě bojím ho přebalit, protože je to drobounek, ale v čem jsem opravdu dobrej, tak to je utěšování. Na Instagramu jsem viděl nějakou porodní asistentku, která ukazovala, jak utišit plačící dítě, já to vyzkoušel a funguje to! Napoprvé jsem si myslel, že je to náhoda, ale zabírá to pokaždé na jedničku.

Prozradíte ten fígl? Nejedné mamince uděláte jistě velkou radost.

Stačí vzít miminko vertikálně obličejem ke svému a třikrát se s ním zhoupnout do předklonu a zpátky, u toho jen dělat jemně šššš... A je klid. Náš Tobiášek najednou přestane a jen kouká.

Utěšujete ho často?

Nechci se rouhat, ale Tobiášek je strašně hodný. Vyzkoušel jsem si jednu noc v porodnici, kdy jsem se o něj chtěl postarat. Bylo to hned druhý den po porodu a nechtěl vůbec spinkat. To jsem spal asi hodinu. Říkal jsem si: tak tohle jestli budeme mít každý den, tak potěš pánbůh. Ale možná to bylo jen nějaké trauma po porodu, protože doma ho naopak musíme na kojení budit. Skoro vůbec nepláče, jen ho sem tam trápí prdíky, ale jinak je vážně moc hodný.

 

Už když byl Tobiášek v bříšku, začal jsem mít vůči němu velký pocit odpovědnosti...

 

Vzpomenete si, jaký jste byl vy jako dítě?

Z vyprávění maminky vím, že když jsem se narodil, byl jsem obr, vážil jsem necelých pět kilo. A asi jsem byl strašnej Otesánek, protože jsem prý furt řval hlady.

A na co vzpomínáte z dětství?

Od šesti let jsem začal tančit, takže takové to klasické dětství na hřištích jsem moc neznal. Každé víkendy jsme s našima jezdili po závodech. Ale na co rád vzpomínám, byl čas trávený u dědy na samotě, kde měl zvířata. Tam jsem jezdil moc rád.

Jste tátou teprve pár dnů, ale napadlo vás už, co bude na rodičovství ten největší oříšek?

Už když byl Tobiáš v bříšku, začal jsem mít vůči němu velký pocit odpovědnosti. Je to tvoreček, který se neumí bránit, a člověk by ho měl umět ochránit a dát mu spoustu lásky.

Jste držitelem Thálie, vyhrál jste taneční soutěž StarDance, o vašem životě vyšla kniha, časopis Forbes vás zařadil mezi třicítku nejúspěšnějších osobností pod 30 let. Co považujete za ten vůbec největší úspěch?

Když pominu to, že jsem se stal tátou, byl pro mě zásadní rok 2019. Tam došlo k nakopnutí mojí kariéry. Dostal jsem hlavní roli v divadle, za kterou jsem získal Thálii, pak přišla nabídka ze StarDance, kterou jsme s Veronikou (herečka Veronika Khek Kubařová – pozn. red.) vyhráli. Pracoval jsem tehdy dvanáct hodin denně, byla to velká výzva, ale co vás nezabije…
Jak přišel covid, tak jsem ale celou svou kariéru transformoval. Odešel jsem ze souboru, začal učit soukromě tanec, mám spoustu klientů, svou taneční skupinu a jsem zase úplně jinde než před těmi čtyřmi lety.

Máte nějaké životní motto, které byste rád jednou předal i svým dětem?

Věřím, že vesmír nám všechny ty šance posílá. Obávám se toho, že když se něco odřekne, tak se přetrhne ta nit, která by nás dál směrovala. Proto beru všechno, co mi vesmír posílá a nabízí, neukazuju mu záda, protože věřím, že by se to pak celé mohlo zastavit. A tak bych jednou svým dětem rád předal to, aby nebyly laxní a nebály se příležitostí, které můžou přinést hodně ovoce.

Témata: Láska a vztahy, Slavní tatínci, Rozhovor, Rodina, Mateřství, Po porodu, Rodičovství, Rodina a vztahy, Instagram, Rodiče, Syn, tatínek, Celebrity, Otec, Sociální sítě, Emoce, mateřská láska, Otcové, Veronika, Vývoj, tanec, Stardance, Dominik Vodička, tanečník, Forbes