Maminka.czBatole

Tantrický sex (ne)bude

Kamila Stejskalová 24.  8.  2011
Proč u vás trvá sotva pár minut, když u Stinga dlouhé hodiny? Nechtěla byste se stát jeho manželkou?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Upřímně řečeno, já nikoli. Před lety, když se toto hvězdné prohlášení objevilo v časopisech, jsem byla v šoku. Jako svobodná a bezdětná jsem si myslela, že jsem o něco ochuzená, že se můj partner dostatečně nesnaží…

Pak došlo k upřesnění a já si o tantrickém sexu našla další informace. Nejde o akt samotný, jeho součástí je i předehra, večeře, její příprava, zkoumání duševní pohody vašeho partnera, jeho rozmazlování a vaše hýčkání. Tantrický sex je poměrně časově náročný, a pokud jste se rozhodla, že ho chcete prožít, měla byste na pár dní odvézt děti k babičce, ale ani potom vám nezaručujeme, že si užijete to, o čem píšou odborné publikace.

Praxe I.

„Nejde to. O tantrickém sexu jsem přemýšlela docela dlouho, jenže s dětmi to absolutně nejde. Nemůžu partnera vnímat všemi smysly, když především sleduji, jestli se něco a někdo nepohybuje po domě nebo v dětském pokoji. Se strachem, že nás někdo odhalí, rozhodně nemůžu přemýšlet nad svou a partnerovou rozkoší.

Navíc bydlíme odděleni sádrokartonovými příčkami, takže vařit večeři pro další smysly svého těla nemůžu. Večer se doma bojím připravit i čaj, protože vím, že pískot konvice by probudil naše děti. Takže hodiny projídání se k orgasmu nemůžu nabídnout. Musí mi momentálně stačit čokoládová tyčinka a rychlý sex,“ svěřuje se otevřeně třiadvacetiletá Katka

Teorie I.

Jaká je definice? V tantrické praxi se lidé učí uvolnit se ve vzrušení, zvlášť s použitím důležitého svalu pánevního dna („sval lásky“ nebo „ohnivý sval“), aby sexuálnímu vzrušení dovolili rozšířit se, nejprve z pohlaví do celého těla, potom za ohraničení fyzického těla do expandovaného energetického těla, které nám přináší spojení a „roztání“ buď nás samých, nebo s partnerkou/ partnerem a skrze ně i s celým vesmírem.

S pomocí vědomého vdechování sexuální energie do vyšších čaker můžeme mít zkušenost, že se milujeme srdcem nebo duchem, a oslavujeme sexuální spojení jako všezahrnující vědomý prožitek, který transcenduje jedinečnost člověka v jednotu se vším, co je. Na úrovni čisté energie se sexualita a spiritualita stávají dvěma navzájem se doplňujícími aspekty naší bytosti. Pozor, nejde jenom o samotný akt sexu. Pánové by měli vědět, že předehrou k tantrickému milování může být také rozhovor s partnerkou, při kterém dají najevo, že své ženě naslouchají!

Praxe II.

Nemusíte hned rezignovat jako Katka. I na malém prostoru se dá tantrický sex zažít. Zkuste třeba na jeden večer dát děti k babičce, zajděte si s partnerem na večeři, společně si dejte koupel, užívejte si přítomnost druhého. Hlavně ale nevyužívejte volných chvilek k tomu, abyste konečně smontovali poličku z IKEA, na kterou už tak dlouho čekáte. Nezvěte si kamarády, věnujte se skutečně jen sami sobě. Vzpomeňte si na to, jak jste si milování užívali, když jste ještě neměli žádné povinnosti. Líně a bezprostředně.

Napadlo vás třeba v prvním půlroce vašeho vztahu během milování, že si musíte zaplatit pojištění na lyže, objednat instalatéra… Úpěla jste místo rozkoší hrůzou z nevyžehlené hromady prádla, která na vás čeká v prádelním koši? Vidíte, nic z toho jste nedělala. Tak to nezkoušejte ani teď. Najednou zjistíte, že líný sex je vlastně v mnohém podobný tomu tantrickému.

Teorie II.

Můžete absolvovat semináře tantrického sexu nebo zhlédnout filmy, které se dané problematice věnují, ale hlavní je, že byste měla začít myslet na rozkoš svou i partnerovu, nestydět se před ním, odhalit se i za světla, vědět, že vášeň je důležitější než samotný akt sexu. Jestliže svého partnera milujete, dáváte mu to najevo během dne drobnými gesty, přes všechny starosti jste se nezapomněli mazlit, občas se políbit… Vždyť to vlastně všechno znáte.

Mějte vyvážený vztah, respektujte potřeby své i svého partnera, spojte duševní a tělesné prožitky v jeden celek a najednou zjistíte, že pokud vše tohle máte, stačí vám (kvůli dětem samozřejmě) středoevropský třináctiminutový sex. Že je pro vás naplňující jako hodiny a hodiny tantrického sexu? Vidíte, máte opravdu ještě důvod závidět Stingovi a jeho ženě? Vzpomeňte si na váš sex: něco podobného zažíváte pravidelně :-) Zrychleně, ale pravidelně.

SLEVÍN.CZ - Každý den nové slevy na jednom místě!

Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Láska a vztahy, Časopis Maminka, Předškolák, Novorozenec, Batole, Školák, Kojenec, Chování a vztahy, Sex, Celý vesmír, Čokoládová tyčinka, CAKE, Sting, Instalatér