Maminka.czTěhotenství

Těhotenská móda: Buďte IN i v devátém měsíci!

Ivanna Benešová 4.  11.  2010
Těhotenská móda: Buďte IN i v devátém měsíci!
Snad každá žena chce vypadat dobře. V těhotenství to máte ale hned několikanásobně ztížené! Jednak nelze zabránit narůstajícímu bříšku a zakulacující se postavě a jednak nabídka oblečení pro těhotné také není extra pestrá! I přesto ale lze těhotenství s módními trendy skloubit. Poradíme vám jak!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Ať už jste v měsíci pátém nebo rovnou v devátém, vždy budete asi řešit problém, co s bříškem. Ukazovat jej anebo se snažit ho zamaskovat? Většina žen to řeší tak, že dokud není těhotenství na ženě příliš patrné, bříško zakrývají. Volí volné oblečení, které nic neprozradí.

Jakmile se už ale třeba nevejdete do běžných kalhot (což u některé nastávající maminky může být již ve třetím měsíci, u jiné ale naopak až třeba v šestém), začnete dávat svůj stav na obdiv. Zkrátka: ať to každý vidí!

Jak zamaskovat rostoucí bříško

Pokud patříte k těm, které se rozhodnou své bříško co nejdéle skrývat, pak volte především volnější modely. Dokud je možné nosit rifle a kalhoty, na které jste zvyklá, noste je. Okolí nic nepozná. Zvláště v prvních měsících, kdy mnoho žen z nejrůznějších důvodů ještě nechce onu radostnou zprávu takříkajíc vykřikovat do světa, se běžné oblečení hodí. Můžete nosit i úzké kalhoty a k nim volnější tričko nebo halenku.

Jistou výhodu mají ty ženy, které většinu těhotenství prožívají v zimě. Teplé svetry a mikiny totiž dokážou příznaky těhotenství nechat zakryté opravdu dlouho. Stejně lichotivé jsou i zimní polodlouhé kabátky.

Letošní podzimní a zimní sezóna představuje navíc barvy hnědé, šedé a opět se do módy vrací zvířecí vzory. A co je lepšího, než když si můžete kolem krku uvázat šálu třeba leopardího vzoru, jejíž dlouhé cípy částečně zakryjí i kulatící se bříško?

Pokud jde o výraznější barvy, nebojte se pestrobarevných doplňků. Například sytě červené korále dokonale zaujmou snad každého muže. Jak známo, červená barva přitahuje pozornost a působí sexy dojmem. Mezi doplňky je hitem i tyrkysově zelená a sytě růžová či růžovofialové.

V těhotenství se rozhodně nemusíte stydět ukázat svá prsa. Většině žen se totiž poprsí zvětší dříve, než je vůbec patrné těhotenské bříško. Využijte toho! Noste hlubší výstřihy a modely, kde vaše prsa mohou vyniknout. Pokud jste navíc dosud měla pocit, že vás příroda mohla obdařit větším poprsím, užívejte si to nyní. Pokud nemáte v plánu nosit k takovému výstřihu ultra krátkou minisukni a boty na jehlových podpatcích, pak se nemusíte bát, že byste byla necudná.

Když už bříško neschováte…

Jakmile je vaše těhotenství už nepřehlédnutelné, je na čase vyrazit na nákup do obchodu s těhotenskou módou. Velmi praktické jsou polodlouhé volné těhotenské šaty. Dokonce se vyrábí i v teplejší variantě, kterou spolu s punčochami (punčochy kupujte vždy největší velikost, aby vás punčochy naškrtily na břiše) můžete bez problémů nosit i na podzim anebo v teplejších zimních měsících.

Ačkoli letošní sezóna dává přednost méně výrazným barvám, těhotenská móda se sezónu od sezóny příliš nemění. Stále platí, že těhotné ženy chodí v teplých barvách, jako je světle oranžová, růžová, světle fialová anebo žlutá.

Jestli se chcete oblékat originálně, zkuste zapátrat po internetu. Anebo oslovit přímo krejčovou, aby vám šaty ušila přímo dle vašich představ z nějaké barevnější látky. Jestli se bojíte, že nechat si ušít šaty na míru je drahé, pak se pletete. Ceny těhotenských šatů se pohybují ve značkových obchodech od tisíce zhruba do dvou tisíc korun. A tolik vám budou stát přibližně i šaty, které si necháte ušít.

Za hit poslední doby by se daly považovat pletené těhotenské šaty a pletené sukně, které obepínají postavu. Vaše bříško tak vynikne, ale na druhou stranu si udržíte elegantní vzhled. I zde platí, že nejlepší variantou je oblečení méně výrazných barev, ale doplněno výrazně barevnými doplňky.

Obuv raději bez podpatků

Pokud jde o boty, rozhodně se nedoporučují podpatky. Jednak v zimě hrozí, že byste mohla na namrzlém chodníku uklouznout, a pád v těhotenství je přece jen pro miminko hodně nebezpečný. A na stranu druhou se ve vyšším měsíci těhotenství přece jen žena obtížněji pohybuje a těhotenská „nadváha“ a vlnící se tvary nepůsobí v kombinaci s podpatky zrovna atraktivně. Ideální jsou sportovní boty anebo vysoké kozačky bez podpatků. Ty se ostatně tuto zimu budou hojně nosit.

Témata: Těhotenství, Jen pro maminku, Krása a styl, Móda, Těhotenská móda, Červená barva, Měsíc, Těhotenské šaty, Největší velikost, Běžné oblečení, Zimní sezona, Mód, Zimní sezóna, Volné tričko, Volné oblečení, MEŠ, Oblečení a móda na Heureka.cz