Maminka.czRodina

Tenhle táta válí. Oblékl smoking a v karanténě servíroval super večeři

Simona Procházková 5.  4.  2020
I u jídla se můžete skvěle pobavit! Seznamte se s rodinou, která se s domácí karanténou kvůli epidemii koronaviru vyrovnává s nadhledem a humorem!

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Prožíváme podivnou dobu a zvykáme si na situaci, kterou jsme dosud nepoznali. Rodiny tráví společně téměř veškerý čas, zavřené ve svých domovech mezi čtyřmi stěnami. A všichni se musíme přizpůsobit. Naše životy plynou v úplně odlišném tempu, než jsme zvyklí. A dějí se zajímavé věci. Děti se najednou těší do školy, stýská se jim po svých učitelkách, z unavených, nestíhajících a věčně zaneprázdněných rodičů se stávající vysoce kreativní bytosti, protože musí denně vymýšlet nové způsoby, jak zabavit a rozptýlit rozjívené nebo z „domácího vězení“ značně otrávené ratolesti.



Ben Moore (42), jeden britský táta (který pracuje jako reportér BBC), přišel s hodně svérázným nápadem, jak dětem zkrátit dlouhou chvíli a zpříjemnit stresující sociální izolaci. Nachystal jim hostinu, na kterou jen tak nezapomenou. Video z rodinného večírku zveřejnil na Twitteru, tisíce lidí se tak mohly pobavit při pohledu na „číšníka“ oblečeného ve smokingu, jak servíruje několikachodové menu skutečným pánům domu, dvěma z jeho třech dětí, Nancy (5) a Milovi (12). „Byla to zábava a ohromná legrace, užil jsem si to a sestra taky,“ komentoval tátovo snažení Milo.

Oslava narozenin bez kamarádů a babiček? Máme tipy, jak to vyřešit!

„Poprvé nás to napadlo, když jsme museli kvůli pandemii koronaviru zrušit synovu narozeninovou oslavu. Zoufale jsme chtěli vymyslet něco veselého, zábavného, abychom mu to nějak vynahradili a aby o svůj slavnostní den úplně nepřišel. Aspoň byl zase důvod vytáhnout luxusní jídelní servis a svícny, prostřít svátečně stůl. Udělali jsme si speciální večer, který nás potěšil všechny,“ říká Benova manželka Ellie Moore (43).

„Proč si nevypít mléko ze sklenky na víno? Moc rád jsem se chopil příležitosti vylovit zase ze skříně svůj jediný smoking (vždyť na co si ho šetřím, kdy se zase vyskytne možnost vzít si ho na sebe?), ulíznout vlasy dozadu a proměnit se v úslužného číšníka. Můj oblek inspiroval i dceru, která se okamžitě vytratila do pokojíčku a vrátila se v červených šatičkách a s nalakovanými nehty,“ směje se Ben. Jejich video se rychle stalo hitem sociálních sítí, během několika dní ho shlédly desítky tisíc lidí po celém světě. A nešetřily nadšenými komentáři. „Bylo to skvělé a lehce šílené. A myslím, že izolace bezpochyby přinese ještě daleko šílenější nápady a neuvěřitelné okamžiky,“ říká Ben.

Speciál o koronaviru

Koronavirus se objevil poprvé na začátku prosince 2019 v  čínském městě  Wu-chan. Onemocnění, které tento koronavirus způsobuje, dostalo označení COVID-19.  Koronaviry vyvolávají nemoci od běžného nachlazení po syndrom akutního těžkého onemocnění dýchacích cest. Onemocnění se přenáší vzduchem  kapénkovou infekcí a nejčastěji zasahuje sliznice horních a dolních dýchacích cest a spojivky. Inkubační doba je 7 - 14 dní. Mezi příznaky koronaviru patří zvýšená teplota, dušnost, kašel, únava a bolesti svalů.

Uzavření škol|Nárok na ošetřovné|Testování na koronavirus|Léčba koronaviru|Rouška bez šití
 
Témata: Koronavirus, Děti, Rodina, Péče o dítě a jeho výchova, Rodina a vztahy, Rodina a vy, Rodiče, Vaše příběhy, BBC, Super, Táta, Výlov, Twitter, Domácí karanténa, Číšník, Reportér, Vali, Nadhled, Tata, Nancy, Večeře, Karanténa