Maminka.czSlavné maminky

Tereza Ramba to schytala od matek. Kvůli nosítku! Co jí píše Třeštíková?

Gabriela Kolinová 8.  1.  2020
Herečka Tereza Voříšková Ramba se raduje ze svého synka. Společně s manželem Matyášem Rambou si první dny nového roku užívají na horách. Na sociálních sítích sdílí fotky šťastné rodiny v zasněžené krajině. Idylka by byla dokonalá, kdyby se do nich nepustily české matky. Důvod? Nosítko, které nazývají visítkem.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Kvůli špatně zvolenému, neergonomickému nebo nevhodně nastavenému nosítku už schytal kritiku nejeden rodič. Své o tom ví zřejmě i spisovatelka Radka Třeštíková, která k fotce, na které je Matyáš Ramba se synem na hrudi, napsala: "Každý, kdo má ty koule, dát na Insta svoje dítě v nosítku, má můj obdiv!" A ke vzkazu připojila srdíčko a hashtag #fandim.

Samozřejmě, že příspěvek nezůstal bez odezvy, jedna z diskutujících hned odpověděla: "Myslíte visítku, ne?" A přidala se další matka: "Uuuuh, nechtěla bych takhle viset za rozkrok třeba při hodinové procházce!" "To Slunce si moc pohodlí neužívá!" píše další a naráží na to, že Tereza stále tají jméno miminka (na sociálních sítích syna nazývá Slunce  pozn. redakce)

Pravdou je, že každý, kdo se rozhodne nosit své děti, ať už v šátku nebo nějakém hotovém nosítku, by měl ctít hlavní zásady nošení, zejména kvůli miminku. A tady bychom mohli mít opravdu připomínky. Na druhou stranu, žádný rodič není dokonalý a s dětmi se vše učí za pochodu. 

Ne všechny matky jsou v diskuzi tak radikální. Některé čerstvým rodičům radí, aby se přiučili na stránkách zaměřených na nošení dětí. "Třeba Tereza nemá kolem sebe nosící kamarádky, já bych bez těch svých taky nevěděla. Stačí nasměrovat. Například na facebookovou stránku Nosíme děti," nabádá jedna z maminek. 

"Bylo mi úplně jasné, jaká lavina příspěvků o špatném nosítku se pod příspěvkem strhne. Bohužel, mě to taky hned trklo do očí. Ale radši jen popřeji jen to nejlepší do nového roku," píše smířlivě další z diskutujících. 

Herečka Tereza Ramba porodila. První fotky miminka!
Pod příspěvkem se také rozhořela diskuze o tom, jak jsou české matky přechytralé a mají potřebu každého poučovat. "Všechny místní na slovo vzaté odbornice na nošení... Udělaly byste nejlépe, kdybyste si daly novoroční předsevzetí nemontovat se do cizích věci a hledět si svého, zamést si svůj práh. Fakt nikde jsem toto nezažila, jak tady v ČR," píše jedna z nich.
 
A další se přidává: "Mně se líbí, jak se vždycky najde hromada chytrých hlav, které přesně ví, co je nejlepší pro cizí dítě, mají potřebu sdělit tu samou věc několikrát a ještě u toho stihnou nadělat tolik gramatických chyb. Tereza o vaše cenné rady zkušených matek viditelně nestojí, je to její dítě, její rozhodnutí. Do výchovy se taky budete míchat?"
 
Pod fotku přidala komentář i Dagmar Havlová, která s Terezou hraje v novém filmu Vlastníci: "Maty, sluší Ti. DH," vyjádřila mladým rodičům podporu.
 
Herečka Tereza Ramba, kterou znají fanoušci pod dívčím jménem Voříšková, si vzala svého současného muže, Matyáše Rambu, loni v létě. Jejich první potomek se narodil na podzim. Zřejmě na konci října. Přesné datum Tereza neuvedla a stále tají i synovo jméno, na sociálních sítích jej nazývá Sluncem. 
 
 
Znáte tři hlavní zásady nošení dětí? 
 
  1. Nosítko musí být kvalitní, aby dítě dobře podpíralo – většina běžných klokanek takovému požadavku nevyhovuje.
  2. Dítě musí být pevně uvázané, aby samo neneslo tíhu své páteře a hlavy.
  3. Dítě se nikdy nemá ocitnout v poloze s obličejem ven, zády k rodičům – není to ideální fyziognomicky, navíc mu tak hrozí přehlcení podněty.
 
Nosítko ano, ale nepřehánět! Na co si dát ještě při nošení pozor?
Mámy jsou na sebe zlé, vyslechla jsem si tolik urážek, říká Gabriela Lašková

Proboha, zachraňte toho mladého muže, zdá se, že ho to dítě napadlo!!! 

Témata: Mateřství, Slavné maminky, Instagram, Nosítko, Matyáš Ramba, Tereza Ramba, Třešť, Tereza Rambo, Nošení, Dagmar Havlová, Tereza Voříšková, Fotka, Česká republika, Voříšková, Lavina, Děti, Česká matka, Matyáš Rambou, Připomínky, Mladý rodič, Radka Třeštíková, Matyáš Rambo, Slunce, Matka, Sociální síť, Vaky a nosiče dětí na Heureka.cz

Video