Maminka.czTestujeme s dětmi

Testovali jsme hračky. Které u našich dětí bodují?

redakce 12.  3.  2018
Kvalitních hraček není nikdy dost. Zajímá vás, které děti od dvou do deseti let nejvíc baví? V redakci jsme otestovali hned několik zábavných stavebnic a hraček z KidTown. Barevné kamínky Rainbow Pebbles, velké puzzle Discover world a magnetickou stavebnici Geometrix. Jak u našich dětí dopadly? Co je bavilo a co ne? Podívejte se na video.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Barevné kamínky Rainbow Pebbles testovala redaktorka Markéta, která má tři syny. Hračka je určená pro děti od tří let, ale podle nás si s ní vyhrají i dospělí. Markéta čekala, že kamínky budou nejvíce bavit jejího nejmladšího, dvouletého syna, ale k jejímu překvapení nejvíce zaujaly nejstaršího osmiletého syna. Pestrobarevné oblázky rozvíjejí jemnou motoriku, děti se s nimi učí rozpoznávat barvy a díky různým velikostem se mohou naučit porovnávat kameny od nejmenšího do největšího. V balení navíc najdete dvacet kartiček s návody, co lze s kamínků postavit. Kreativnější děti mohou stavět podle vlastní fantazie. Tak či tak, je to zábava.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Další testovanou hračkou byla velká stavebnice puzzle Discover the World se sto dílky. Vyzkoušeli ji šestiletý Bartoloměj a dvou a půlletá Josefína kolegyně Radky. Velké puzzle děti skládaly na zemi, ostatně tak je i myšlené. Určené je pro děti od pěti let, určitě ho zvládnou i mladší, ale může jim chybět soustředění a výdrž k jeho dokončení. Šestiletého syna zabavilo skvěle, i když ho nejdříve mrzelo, že popisky jsou v angličtině, za chvíli mu to ani nepřišlo. Mladší sestra mu pomáhala hledat kousky podle zadání a nakonec mu pomáhala sestavit a umístit figurky zvířat na hotovou skládačku. Kartonové provedení je celkem bytelné. Bart už se těší, že puzzle zase rozloží a bude ho skládat znovu, má totiž rád zvířata i zeměpis a tohle je ideální kombinace. 

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Poslední hračka, kterou jsme v redakci testovali, byla magnetická stavebnice Geometrix, která získala ocenění hračka roku 2017. Testovala ji čtyřletá dcera Žofie redaktorky Gábiny. Žofku magnet baví, a tak i z téhle stavebnice, která je na principu magnetismu, byla nadšená. Z barevných kostiček tvořila domky a panáčky. Největší překvapení pro ni bylo, když se kostičky "přicucly" na kovový tác, který máme na stolku. Díky tomu ho pak hezky ozdobila a poodhalila jednu z fyzikálních vlastností. Na závěr testování prohlásila, že by ráda jednotlivé tvary obkreslovala. Takže můžeme říci, že jde o kreativní hračku, která podněcuje fantazii. Za nás rozhodně ano!

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Jaké hračky milují miminka? Kontrasty, pohyb a lesk děti baví nejvíc
GALERIE šílených vánočních přešlapů: Těmito dárky se Ježíšek rozhodně netrefil!
Neuvěřitelná podoba! Tyto děti vypadají stejně jako jejich panenky

 

Témata: Děti, Video, Hry pro děti, Testujeme s dětmi, Hračky pro děti, Nejmladší syn, Čtyřletá dcera, Ideální kombinace, Žofie, Karton, Jemná motorika, Hračky, Kamínek, Kidtown, Šestiletý syn, Hráč, Stavebnice, GeoMatrix, Největší překvapení, Fyzikální vlastnost, Náš, Kostice, Kreativní hračka, Velký, D test, Hračky na Heureka.cz