Maminka.czHry pro děti

Testováno mámou: Populární blogerka si posvítila na Kvído chytré hry pro malé objevitele od Albi

Tereza Víchová 5.  9.  2022
Zda jsou vzdělávací hry od Albi opravdu tak skvělé, se v našem novém pořadu rozhodla spolu s malou pomocnicí prověřit oblíbená blogerka a youtuberka Kamča Linda Sedláčková. Opravdu dokáží kartičky v malých krabičkách děti zabavit, ale i rozpohybovat a probudit v nich zájem o naši přírodu nebo třeba o české pamětihodnosti? Na paškál si vzala hned 5 her z edice Kvído cestovatel. A jak to dopadlo?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Malé plechové krabičky s chobotničákem Kvídem, který děti provází už od roku 2017, od české firmy Albi, v sobě ukrývají moře zábavy. Určeny jsou pro děti od 4 do 10 let, jsou jednoduché, rychlé, děti se díky nim nenudí a ještě se něco naučí. Připraveny jsou velmi pečlivě, ve spolupráci s dětskými psychology, logopedy a speciálními pedagogy tak, aby chytře, ale zároveň i zábavně rozvíjely dovednosti i všestranný potenciál dětí.

"Konkrétně edice pro malé objevitele je připravena tak, aby se hry hodily na rodinné výlety a třeba i pomohly zkrátit čekání na nádraží nebo letišti. U dětí rozvíjejí řadu dovedností potřebných pro život, jako je třeba komunikace, kreativita, smyslové vnímání, jemná motorika a logické uvažování, zároveň v nich také probouzejí zájem o přírodu, pamětihodnosti a krásy Česka," říká o testovaných chytrých hrách Kamča.

Klepněte pro větší obrázek
Zdroj: Albi

Obrovskou výhodou těchto her je, že jsou vyrobeny tak, aby byly nejen praktické a samozřejmě také bezpečné, ale především aby také vydrželi časté zacházení s nimi. Odolají dokonce i malým dětem. Testovány jsou v certifikovaných zkušebnách a splňují nejpřísnější kritéria a podmínky. 

"I když se snažím držet hesla "Nesuď knihu podle obalu.", krabička, v níž jsou kartičky s aktivitami a úkoly uloženy, mě zaujala na první pohled. Je hezky bytelná a působí dojmem, že se na ní nešetřilo a bude tak sloužit klidně i pro další generace tak, jak by to u her a hraček ideálně mělo být," zhodnotila výrobky Kamča a pak už se vrhla na hodnocení obsahu. U samotných kartiček pak ocenila především to, že jsou voděodolné, což se pro hry určené také do venkovního prostředí hodí. 

A jak blogerka a youtuberka Kamča Linda Sedláčková testování chytrých her od Albi pro malé objevitele shrnula?

"Doporučila bych je všem rodinám s dětmi, které chtějí společným výletům dodat jiskru. Hoďte krabičku nebo dvě do batohu a žádné čekání na zpožděný vlak vás už nezaskočí. Kdybych měla vybrat jen jednu z testovaných her, bylo by to 100 aktivit na výlety," řekla. 

Témata: Video, Testujeme s dětmi, Hry pro děti, příroda, Krabička, Kvíd, Blogerka, Popular, Kartička, Linda Sedláčková, Česká republika, Máma, Kamča, Objevitel, Bloger, Kvídem, Cestovatel