Maminka.czTestujeme s dětmi

Testujeme s dětmi: Dřevěné hračky Woody zabaví batolata i školáky

Markéta Novák Matějková 21.  10.  2019
Dřevěné hračky jsou ekologické, odolné, bezpečné a příjemné na dotek. Poptávka po nich roste, a to hlavně proto, že výrobci nezaspali a neustále se snaží inovovat a vymýšlet novinky, které osloví i současné děti. Na novinky v oblasti dřevěných hraček jsme se zajeli podívat do hracího koutku Woody.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Dřevěné hračky Woody jsou českou značkou a nabízí širokou nabídku didaktických hraček a her určených dětem od jednoho do šesti let. Najdete zde však i hry, hračky na zahradu a dárky, které jsou vhodné pro mladší školáky.

Kuchyňka pro holky i kluky

Jako první jsme měli možnost vyzkoušet rohovou kuchyňku se zvukovými a světelnými efekty, od které se děti nechtěly ani hnout a hned prozkoumávaly všechny její funkce. Nejvíce je zaujala funkce, kdy se plotýnka po zatížení hrncem podsvítí červeným světlem a zároveň se ozve zvuk bublající vody. Tříletý Matyáš neustále zapínal tlačítko na digestoři, aby se její spodní straně rozsvítilo světlo.

Kuchyňka se líbila jak dětem, tak i rodičům, kteří ocenili její jednoduchý design a bílou barvu, díky které se hodí do každého interiéru.

Nejen pro holky: Růžový domeček s výtahem Malibu

Růžový domeček Malibu nenechalo žádné z dětí bez povšimnutí, a to nejen díky krásnému vybavení, ale především kvůli funkčnímu výtahu. Domeček je určen pro panenky typu Barbie, ale jak jsme se přesvědčili, to dětem vůbec nebránilo v tom, aby ve výtahu svezly medvídka nebo uložily do vany panáčka.

Domeček je vyroben z kvalitního dřeva a je prodáván s bohatým příslušenstvím, takže vám odpadne starost o jeho vybavení. Pokud máte doma milovnici dlouhonohých panenek, rozhodně s tímto domečkem nešlápnete vedle. Právě díky kvalitnímu dřevu a provedení se jedná o vkusný doplněk do dětského pokojíčku.

Nejen pro kluky: Vláčkodráha

Bez vláčkodráhy se snad neobejde žádný pokojíček, zvlášť když patří klukům. Vláčkodráha Woody s originálním příslušenstvím navrženým českým designérem obsahuje 130 dílů. Dráhu lze postavit pokaždé jinak a jednotlivé díly je možné kombinovat i s ostatními vláčkodráhami dostupnými na našem trhu, což je velká výhoda. Kromě kolejí a vláčků obsahuje sada mnoho doplňků – panáčky, stromy, domečky, most, tunely, ale také přejezdy a postavit můžete i různá převýšení. Jsme si jistí, že díky širokému vybavení zabaví tato sada děti na dlouhou dobu.

Pro celou rodinu: Dřevěné divadlo

Zahrajte si s dětmi klasické loutkové divadlo v pohodlí domova. Společně si tak můžete užít nejen mnoho zábavy, ale zároveň u dětí rozvíjet slovní zásobu a fantazii. Dřevěné divadlo Woody nás na první pohled zaujalo kvalitní konstrukcí a krásnými ilustracemi české výtvarnice. Divadlo obsahuje velké množství příslušenství: 8 pozadí pro různé pohádky a 5 prostorových kulis,  z nichž některé mají každou stranu s odlišným motivem. Součástí balení je také 19 postav upevněných na vodících tyčkách s dřevěným úchopem. Všechny postavy jsou oboustranně provedené a některé z nich mají rovněž z každé strany zobrazenou jinou postavu.

Divadlo má mechanickou sametovou oponu. Po skončení představení lze celé divadélko jednoduše rozložit a uskladnit do dřevěného boxu s provazovým uchem ve tvaru kufříku. Tento box slouží při hře jako jeviště. Loutkové divadlo je vybaveno knížečkou s pohádkami. Zároveň nabízí dvě možnosti hraní – jak pro rodiče, tak pro děti v roli vypravěčů.

Pro předškoláky: Dřevěné puzzle

Pokud hledáte puzzle, které dětem vydrží a jen tak se nepoztrácí, sáhněte po tom dřevěném. V herničce  Woody nás zaujalo puzzle lidské tělo, které nejmenším dětem ukazuje anatomii lidského těla. Po otočení lícové části puzzle (kůže) vidí dítě na rubu orgány a pod nimi kosti, které se na tomto místě skrývají. Vše je opatřeno popisky a základními názvy. Přestože je puzzle určeno dětem pro děti od tří let, bez problémů zaujme i školáky, kteří se lidské tělo učí v rámci přírodopisu.

Testujeme s dětmi: Desková hra na obchod chytla děti i rodiče

Pro nejmenší: Didaktická kostka

Didaktická kostka nabízí nejmenším dětem celou řadu možností, jak si hrát. Díky různým aktivitám si batolata mohou procvičit jemnou motoriku, postřeh i logiku. Jako dárek pro děti k prvním narozeninám je naprosto ideální, protože z ní jen tak "nevyrostou". Na kostce Woody musíme vyzdvihnout kvalitu provedení, které je z masivního dřeva, takže nemusíte mít obavy, že se někde část ulomí, když s ní dítě silněji hodí (a to se stává docela často), a také precizní provedení s veselými motivy zvířátek.

Pro školáky: Magnetická mapa České republiky

Po mapě světa přichází Woody před Vánoci s novinkou, která potěší nejednoho školáka, a to magnetickou mapou České republiky. Přitom nejde jen o mapu, ale také o naučné puzzle a společenskou hru v jednom. Mapa funguje jako puzzle, kdy dítě přikládá dílky znázorňující jednotlivé okresy na podkladovou magnetickou plochu. Hranice jednotlivých okresů jsou vyznačeny tenkou červenou linkou, podle které dítě jednoduše určí, kam který dílek patří. Díky tomu si snadno osvojí přehled, kde se nacházejí jednotlivé okresy, s kterými sousedí a co je pro ně charakteristické.

S kompletně poskládanou mapou si pak s rodiči nebo kamarády zahrají hru, která bystří smysly a trénuje postřeh. Mapa je závěsná, takže navíc ještě poslouží jako hezká a praktická dekorace v pokojíčku.

Testujeme s dětmi: Pejsek učí děti čísla, barvy, zvuky, umí i schovku

Dřevěné hračky udělají radost na dlouho

Jedním z hlavních kritérií pro výběr hraček je jejich kvalita a dřevěné hračky Woody splňují přísné bezpečnostní evropské standardy. Líbí se nám, že z bohaté nabídky si vybere opravdu každý a produkty podporují rozvoj jemné motoriky, kreativity a myšlení. Když si k tomu připočteme český původ a krásný design, dáváme palec nahoru.

Témata: Video, Testujeme s dětmi, Hračky pro děti, Vánoce, lidské tělo, Žába, Divadélko, Kuchyňka, Pokojíček, Česká republika, Vypravěč, Hráč, Puzzle, Barbie, Mapa, Matyáš, Malibu, Domeček, Magnet, Woody, Dřevěné divadlo, Přírodopis, Příslušenství, Bílo, Interiér, Hračky na Heureka.cz