Maminka.czTestujeme s dětmi

Testujeme s dětmi: Hledali jsme poklad s Kvídem a hodně nás to bavilo

Radka Wallerová 4.  9.  2020
Chcete dostat děti ven, do lesa, na výlet? Pak je to musí bavit. Naše webeditorka se svými dětmi vyzkoušela novinky z nabídky Albi, které takovou zábavu − a navíc poučení − slibují. Devítiletý Bartoloměj a pětiletá Josefína testovali Cestu za pokladem, Chytré vějíře s otázkami a Roztančené fixy. Jak to dopadlo?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Jako rodič, který miluje cestování, vítám cokoli, co podobnou vášeň vzbudí i u mých dětí. A taky cokoli, co jim pomůže překonat ty méně zábavné úseky, kdy by se nudily nebo si stěžovaly na bolavé nohy. S klidným svědomím prohlašuju, že hry Albi z edice Kvído to dokážou. 
 
 
Když jsem doma navrhla, že vyrazíme na Křivoklát, syn se trochu ofrňoval, už tam přece byl. Ale nabídka, že si výlet zpestříme o hledání pokladu, ho nalákala.
 
V balíčku Cesta s pokladem jsme našli perfektní návod s popisem deseti míst, na nichž jsme postupně hledali ukryté krabičky s úkoly a který nás nakonec dovedl k pokladu. Za každý úkol si děti do herního plánu otiskly razítko, které rovněž objevily v každé krabičce. 
 
Úkoly mají dvě úrovně, pro mladší a starší děti, což se nám hodilo. Tahle konkrétní cesta nás protáhla asi čtyřkilometrovým okruhem kolem Křivoklátu a objevili jsme mimo jiné díky ní několik skvělých lesních hřišť. Albi má v nabídce spoustu dalších cest po celé republice.  
 
 
Líbilo se mi jak provedení hry, tak celý servis s ní spojený. Všechno se dalo najít, skrýše byly přiměřeně obtížné, stav krabiček perfektní. V terénu můžete hledat vždycky od začátku května do konce října. 
 
V obálce s hrou najdete mimo jiné unikátní kód, díky němuž si z webu stáhnete aktualizovanou verzi cesty pro případ, že by například některá krabička změnila stanoviště. U nás vše sedělo. Součástí balení je i výtisk všech úkolů z krabiček pro rodiče, kdyby se například krabičku nepovedlo na místě najít − příjemný bonus. 
 
Děti poklad našly a přiznávám, byly trochu zaskočené, když zjistily, že odměnou je jim jen reklamní přívěšek, ale zklamání je brzy přešlo − troufám si říct, že i ony samy si hru hodně užily. 
 
 
Chytrý vějíř s otázkami už bereme na cesty skoro automaticky, vejde se i do malého batohu a na nudy v autě nebo ve vlaku funguje spolehlivě. Testovali jsme verzi pro děti sedmileté a starší, ale neváhejte ho pořídit dětem i dříve. Většinu otázek zvládá i ani ne pětiletá dcera. Případně jsou k mání i různé varianty pro mladší děti. 
 
Moje pětiletá Josefína si hodně oblíbila i Roztančené fixy, je to vlastně sešit z omyvatelného papíru, do něhož může psát pomocí dvou přiložených fix a trénovat si tak jemnou motoriku. Klidně si obě dvě dovedeme představit, že by v něm bylo všelijakých úkolů ještě mnohem více. 
 
Testujeme s dětmi: Jak si vedly pera Pilot a sešity Oxford? Tímhle školáky zaujaly!
Tipy na pěší výlety s dětmi: Vyzkoušeli jsme místa, kde je to bude bavit
Témata: Galerie, Čtenářské testy, Testujeme s dětmi, Hračky pro děti, Josefína, Kvídem, Bartoloměj, Servis, Hod, Kvído, Edice, Les, Vějíř, Otisk, Děti, Kvíd, Přívěsek, Krabička, Výlet, Křivoklát, Hračky na Heureka.cz