Maminka.czTestujeme s dětmi

Testujeme s dětmi: Jak se nám osvědčil stan a spacák Alpine Pro? Koupě se vyplatí

Radka Walerová 24.  7.  2020
Nikdy jsem si to o sobě nemyslela, ale vlastně jsem povahou táborník, tremp a zálesák. Každý rok strávíme alespoň část léta pod stanem a hodně nás to baví. Tentokrát to bylo pod novým stanem od Alpine Pro, který jsme spolu s dětským spacákem stejné značky otestovali v drsném podnebí Krušných hor.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Za život jsem už pár stanů vyzkoušela, a tak bylo s čím srovnávat. Hned první zjištění? Stan Urpe značky Alpine Pro se snadno staví, nejsou k tomu potřeba žádné velké zkušenosti, v nejhorším pomůže jednoduchý návod na obale.

Nejdříve se staví vnitřní prostor s podlážkou a nosnými tyčemi, na něj se pak připevní vnější tropiko. Jeho součástí je i předsíňka, u ní použijete třetí tyč, kterou zpevníte vchod. 

Osm nejlepších aquaparků v Česku: Sem rozhodně musíte o prázdninách s dětmi vyrazit!

Druhé zjištění? Stan je o něco větší než jiné stany určené pro tři lidi, takže se v něm v pohodě vyspí dva dospělí a dvě menší děti − těm našim je čtyři a devět let. A to se nám kromě spacáků a karimatek do stanu vešly i batohy s dalšími věcmi, plus jsme něco mohli nechat v předsíňce. 

A do třetice? Ačkoli jsme to neplánovali, vyzkoušeli jsme stan nejen v hezkém počasí, ale i ve větru a dešti. Obstál, ačkoli jeden den profoukal skutečně celý včetně noci. Trochu povylezly kolíky, kterými se staň připevňuje k zemi, ale ty stačilo znovu zarazit do země. 

Vyrážíte na cesty? Skvělé batohy, oblečení proti hmyzu, zápisníky pro děti a hrnky na kafe

Na druhou stranu, na skutečně extrémní počasí tenhle stan stavěný nebude, ale proč by taky měl? Za příznivou cenu získáte solidní stan − vhodný do auta, na nošení v báglu je trochu objemný − na běžné stanování v kempu, na divoko nebo třeba u babičky na zahradě − víc naprostá většina rodin v létě nepotřebuje. My jsme v něm strávili příjemný prodloužený víkend a příště ho s sebou bereme zase. 

Stejně jako s sebou vezmeme mumiový dětský spacák stejné značky Alpine Pro, který na spaní v přírodě vyzkoušela čtyřletá Josefína. Ze svého předchozího spacáku už vyrostla,a tak ráda sáhla po tomhle černém se svítivě zeleným vnitřkem. Vůbec jí nevadilo, že na sobě nemá žádné dětské motivy, nijak to neřešila. 

Naopak si pochvalovala jeho pohodlí. Mně se líbilo, že je lehounký − v tomto případě to sice jde na úkor toho, jak je teplý, ale vlastně to nevadí Na třítýdenní skautský tábor bych ho dítěti s sebou nedala, ale na běžné letní počasí včetně trochu chladnějších rán poslouží bohatě. Jinými slovy, když se třeba chystáte s dětmi pod stan a víte, že vás čeká slušné počasí, neváhejte, za nízkou cenu získáte spacák, který vaše nároky rozhodně splní. 

Nabídka kempového vybavení Alpine Pro ZDE

Tipy na pěší výlety s dětmi: Vyzkoušeli jsme místa, kde je to bude bavit
Kam na výlet s dětmi? ZOO je sázkou na jistotu. Tady je 12 tipů na ty nejkrásnější
Témata: Rodina, Dovolená s dětmi, Testujeme s dětmi, Cestování, Zajímavosti, Tipy na výlet, Maminka cestuje, Prázdniny, Testovací klub, Cestujeme, Náš tip, Nákupní tipy, Tipy redakce, Josefína, Léto s tebou, Alpine, Podnebí, SPA, Značka, Zálesák, Táborník, Část léta, Předsíň, Stan, Počasí