Maminka.czTestujeme s dětmi

Testujeme s dětmi: Jak si vedly pera Pilot a sešity Oxford? Tímhle školáky zaujaly!

redakce 21.  8.  2020
Blížící se školní rok se odrazil i v naší rubrice Testujeme s dětmi. Tentokrát malí i velcí školáci včetně studentů vyzkoušeli sešity Oxford v různých velikostech a také gumovací pera Pilot. Jak dopadlo jejich hodnocení?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Odolná vazba, pevné desky a zaoblené rohy, na kterých se nedělají oslí uši. To jsou jen některé z předností sešitů Oxford, jak je vyjmenovali rodiče, kteří je měli v rukou v rámci našeho testování. 

A děti? Ty nemyslí tolik prakticky, ale líbila se jim například barevnost sešitů nebo že papír je silnější a inkoust se jim díky tomu nepropíše, což bývá častým problémem třeba u levných sešitů z hypermarketů. Testující se shodli i na tom, že ledacos vydrží i bez obalů.

Testujeme s dětmi: Jak se nám osvědčil stan a spacák Alpine Pro? Koupě se vyplatí

Hladký obal jde případně otřít, i když za cenu, že na něm tu a tam jsou vidět otisky prstů, což zmínila jedna testující rodina. Jedna žákyně naopak lesklé desky vypíchla jako zásadní přednost, a to přesto, že na jejich spolehlivé podepsání potřebujete permanentní fix. „Vypadá to prostě dobře," vysvětlila.  

Vydrží déle, než od září do Vánoc

Sešity Oxford nepatří k nejlevnějším, ale je to kvalita, za kterou se vyplatí dát o něco více peněz. I z důvodu, který zmiňuje matka dvou středoškoláků Irena.
Zero waste a eco friendly styl už se projevuje i v osvícenějších školách a jsem ráda, že děti chodí do jedné z nich. Plastové obaly jsou minulostí, v novém ročníku můžete klidně pokračovat do sešitu z předchozího školního roku. V tu chvíli se ale dost hodí sešit, jehož vazba i desky vydrží déle, než od září do Vánoc. Sešity Oxford jsou v tomto naprosto spolehlivé a musím říct, že i po roce pravidelného užívání drží nejen vazba, ale jsou stále odolné proti oslím uším," popsala výhody sešitů. 

Její děti si pochvalují, že se do nich příjemně píše, jí osobně baví i jejich minimalistický vychytaný a nadčasový design, což zaručuje, že vám dítě nepřijde po půl roce s tím, že jednorožec už je trapný a potřebuje polovinu školních pomůcek nových. 

Testujeme s dětmi: Fotokniha jako skvělý dárek pro babičku

Marta, matka dvou školaček, zmínila ještě jednu důležitou věc. „Škola typ sešitů řeší i na druhém stupni. Dětem sešity doporučují učitelé dle čísel, které určují typ sešitu. Sešity Oxford toto číslo mají, takže do školy je holky mohou nosit," uvedla. 

Spokojenost panovala i s testovanými gumovacími pery Pilot, která naštěstí dle testujících toleruje i čím dál více učitelů. Některým totiž původně vadilo, že chyba nebo čmáranec se dají vygumovat – ale naštěstí jich čím dál více chápe, že cílem není nachytat dítě při omylu. 

Pera Pilot sice nejsou například trojboká, ale i tak dětem padnou do ruky včetně těch, které mají problémy s jemnou motorikou. „Píše se mi s ním dobře, protože je lehké a nemusím na něj moc tlačit," shrnul to za všechny osmiletý Bartoloměj, kterému se líbí, že si může zvolit z několika odstínů modré barvy. 

Na výběr jsou dvě síly písma, mladším dětem doporučujeme silnější hrot, ten raději volí i mnozí starší žáci nebo dospělí. 

Testujeme s dětmi: V kuchyňce Smoby umyjete nádobí i uvaříte těstoviny
Jana Bernášková: Špatně jsme odhadli syna, komunitní škola nebyla pro něj
Témata: Čtenářské testy, Školák, Školství, Testujeme s dětmi, Základní škola, Testovací klub, Nákupy, Nákupní tipy, Bartoloměj, Odstín, Zero, Pero, Sešit, Žákyně, Oxford, Inkoust, Obal, Zero waste, Školní rok, Pilot, Děti