Maminka.czTestujeme s dětmi

Testujeme s dětmi: S kuchyňkou si pohodlně vyhrálo několik dětí najednou

redakce 20.  11.  2018
Ačkoli je na pohled malá, je chytře vymyšlená. To bylo první, co nás napadlo, když jsme vybalili a sestavili kuchyňku značky Smoby. Osvědčí se všude tam, kde chcete, aby si s ní vyhrálo více dítě než jedno, protože je přístupná z více stran a na každé se najde něco k obsluhování, používání, mačkání a tak podobně.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Pamatujete si na kuchyňky ze svého dětství? Nejspíše měly sporák, možná troubu, v lepším případě dřez a tím to haslo. To dnešní výrobky, to je jiná.  Například testovaná kuchyňka Smoby Minitefal, kterou jsme s dětmi zkoušeli v pražské miniškolce Vltaváček. 

Má samozřejmě varnou desku i troubu, ale její součástí je lednička, myčka a kapslový kávovar. Takže hře na mámu či tátu nic nestojí v cestě, jak jsme ověřili v praxi - s radostí ji obsluhovali jak holky, tak kluci. Výrobce má navíc plus za neutrální barvu. 

Sestavit kuchyňku není složité, stačí se držet návodu a sestavenou hračku polepit přiloženými samolepkami. Zvládnete to do půl hodiny, takže kdyby se například objevila pod stromečkem, nebude čekání na sestavenou hračku neúnosné. 

Když se voda vaří

Největší lákadlo? Zřejmě bublající voda v hrnci na varné desce, bavila i pánev s palačinkou, kterou lze obracet a fronta se stála na kafe. Voda vřela jen  jako, bublala díky bublinkám vytvářením pomoci malého motorku na baterie, vřelá samozřejmě není. 

Troufáme si na základě zkušeností tvrdit, že kuchyňka Smoby bude bavit děti od tří do šesti let, možná i déle. Obsluha je intuitivní, navíc si v ní děti mohou vyzkoušet to, co vidí v reálné kuchyni u rodičů.  

Originální řešení umožňuje její umístění v prostoru a přístup z více stran, pokud naopak potřebujete kuchyňku umístit ke stěně nebo do rohu, můžete zvolit jiný model od stejného výrobce. 

Testujeme s dětmi: Hrdina Tlapkové patroly, který děti učí písmena
Testujeme s dětmi: Mluvící panenka, která se vyvíjí od miminka po batole
Témata: Předškolák, Hry pro děti, Testujeme s dětmi, Hračky pro děti, Testovací klub, Smoby, Kuchyňka, Obsluha, Obsluhování, Trouba, Dřez, Děti, Originální řešení, Největší lákadlo, Mačkání, Dobrý případ, Neutrální barva, Výhra, Voda, Varná deska, Hračky na Heureka.cz