Maminka.czTestujeme s dětmi

Testujeme s dětmi: V kuchyňce Smoby umyjete nádobí i uvaříte těstoviny

Markéta Novák Matějková 4.  11.  2019
Dětská kuchyňka patří k vděčným dárkům, protože ji milují jak holky, tak kluci. Tentokrát jsme podrobili zátěžovému testu a hodnocení novou kuchyňku Tefal Evolutive s tekoucí vodou od francouzského výrobce hraček Smoby.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Kuchyňky testujeme v redakci docela často a musíme se přiznat, že nás to baví. Neustále totiž žasneme nad čím dál většími vychytávkami, kterými výrobci překvapují nejen malé kuchtíky, ale i nás rodiče.

Kuchyňka, která roste s dítětem

Kuchyňku jsme podrobili zátěžové zkoušce, kdy si s ní v jednu dobu hrálo pět dětí, a musíme zmínit, že to zvládla bez problémů díky pevné a stabilní konstrukci. Kuchyňka je prostorná a nabízí dostatek místa pro hraní více dětí, takže je ideální volbou i pro sourozence. To je podle nás důležité, protože kdo by neznal sourozenecké hádky. Zatímco jedno dítě připravuje těstoviny na plotýnce, druhé může umývat nádobí pod tekoucí vodou a třetí chystat talíře a prostírání.

Kuchyňka Tefal Evolutive od Smoby je rostoucí. Pomocí nástavců se dá zvýšit až o osm centimetrů. Jakmile dítě povyroste, jednoduše se zvedne a dítě se nemusí u pracovní plochy sklánět.

Vybavení jako u profesionálů

Velkou předností kuchyňky je množství doplňků, takže není třeba další dokupovat. Kuchyňka se skládá ze stolu, dřezu s baterií s pumpovací vodní funkcí, plotýnky, trouby, lednice s dávkovačem ledu, zabudovaným kávovarem na kapsle a kuchařky na vaření. Její součástí je bohaté příslušenství – makety potravin (kečup, hořčice, sůl a pepř), šálky, mrkev s funkcí na řez, steak a ryby s efektem v syrovém a připraveném stavu, talíře, sklenice, vidličky, nože, lžíce, BBQ nádobí, kávové kapsle, vejce, pánvička s funkcí přehazování palačinky, kostky ledu a těstoviny.

Testujeme s dětmi: S kuchyňkou si pohodlně vyhrálo několik dětí najednou

Voda opravdu teče a těstoviny se uvaří

Děti nejvíce zaujala funkce tekoucí vody. Ta funguje na principu koloběhu, tak není třeba vodu neustále dolévat. Stačí ji jen jednou nalít do dřezu a ona se jednoduše přečerpává zpátky.

Další vychytávkou je efekt bublající vody a také tepelně citlivé těstoviny, které mění barvu, jakmile jsou vloženy do studené vody. Děti si tak připadají, že vaří v opravdové kuchyni. Velký boj proběhl mezi testujícími dětmi o mrkev, kterou lze krájet na kolečka. Zároveň všechny zaujala i pánvička, která má speciální vychytávku na obracení palačinek.

Kuchyňka od Smoby zabodovala

Pokud právě teď hledáte vhodnou kuchyňku, která bude děti bavit, Tefal Evolutive od Smoby je skvělou volbou. Díky bohatému příslušenství včetně opravdu vychytaných funkcí nabízí mnoho možností, jak si s ní hrát.

Pokud budete ovšem kuchyňku dávat jako dárek, doporučujeme ji dopředu sestavit. V návodu je napsáno, že sestavení trvá zhruba hodinu ve dvou lidech. My jsme ji v jednom člověku skládali o něco déle. Každopádně návod je logický a přehledný, takže to bez problémů zvládnete. Kuchyňka tak může dělat radost už od první chvíle.

Témata: Video, Testujeme s dětmi, Smoby, Voda, Tekoucí voda, Kuchyňka, Lednice, Dárek, Děti, Nádobí, Steak, Těstoviny