Maminka.czKojenec

Tip na oběd: Nepřekonatelná klasika pečené kuře

Veronika Zavřelová 25.  8.  2012
Tip na oběd: Nepřekonatelná klasika pečené kuře
Pečené kuře je klasika, která neztrácí na přitažlivosti. Voňavé maso s křupavou kůrkou není náročné na přípravu. Ocení ho především maminky, které neláká trávit víkendová dopoledne u plotny a raději svůj čas věnují dětem.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Pečené kuře

Na 4 porce, příprava: 10 minut + 60 minut pečení

2 jarní kuřátka nebo jedno běžné
1 citron (omytý, nakrájený na 4 dílky)
1 větší palice česneku
4 snítky čerstvého tymiánu
2 snítky čerstvého rozmarýnu
máslo na potření kuřete a vymazání
pekáče
sůl a pepř na dochucení

Troubu předehřejte na 220 °C. Kuřata řádně omyjte a osušte papírovou utěrkou. Vnitřek osolte a vložte do něj nakrájený citron, stroužky očištěného česneku, snítky čerstvého tymiánu a rozmarýnu. Kýty svažte kuchyňským provázkem. Celá kuřata dobře osolte a opepřete. Pak důkladně potřete máslem a vložte do vymazaného pekáče. Pečte v dobře vyhřáté troubě asi 60 minut (přesná doba pečení odpovídá konkrétní váze kuřete). Podávejte s vařeným bramborem nebo rýží.

Know-how: Kuře takto upečené je velmi šťavnaté a voňavé jak díky potírání máslem, tak zásluhou citronové výplně.


Další recepty z vybraných ingrediencí můžete nyní vyhledávat pomocí katalogu potravin!

Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Předškolák, Výživa a stravování, Novorozenec, Batole, Školák, Kojenec, Časopis F.O.O.D., oběd, Pečené kuře, Kuře, Pec, Vařený brambor, Klas, Tip, Péče, Know-how, Klasika