Maminka.czKojenec

Tip na oběd: Nepřekonatelná klasika pečené kuře

Pečené kuře je klasika, která neztrácí na přitažlivosti. Voňavé maso s křupavou kůrkou není náročné na přípravu. Ocení ho především maminky, které neláká trávit víkendová dopoledne u plotny a raději svůj čas věnují dětem.
, Časopis F.O.O.D.
25. 8. 2012
Tip na oběd: Nepřekonatelná klasika pečené kuře

Pečené kuře

Na 4 porce, příprava: 10 minut + 60 minut pečení

2 jarní kuřátka nebo jedno běžné
1 citron (omytý, nakrájený na 4 dílky)
1 větší palice česneku
4 snítky čerstvého tymiánu
2 snítky čerstvého rozmarýnu
máslo na potření kuřete a vymazání
pekáče
sůl a pepř na dochucení

Troubu předehřejte na 220 °C. Kuřata řádně omyjte a osušte papírovou utěrkou. Vnitřek osolte a vložte do něj nakrájený citron, stroužky očištěného česneku, snítky čerstvého tymiánu a rozmarýnu. Kýty svažte kuchyňským provázkem. Celá kuřata dobře osolte a opepřete. Pak důkladně potřete máslem a vložte do vymazaného pekáče. Pečte v dobře vyhřáté troubě asi 60 minut (přesná doba pečení odpovídá konkrétní váze kuřete). Podávejte s vařeným bramborem nebo rýží.

Know-how: Kuře takto upečené je velmi šťavnaté a voňavé jak díky potírání máslem, tak zásluhou citronové výplně.


Další recepty z vybraných ingrediencí můžete nyní vyhledávat pomocí katalogu potravin!

Přidat příspěvek
Komentáře k článku
Mohlo by vás zajímat
Sluneční brýle jsou v létě pro děti nezbytné. Čím dříve je naučíte nosit, tím lépe
Dceru vychovávám jinak než syna. Genderová korektnost mě děsí
Udělejte si fantastické fotky! Vezměte křídy, děti a popusťte uzdu fantazii
Musí porod bolet? Přečtěte si, jaké jsou výhody a nevýhody epidurálu

Registrace

Pojďte s námi diskutovat, posílat otázky do poradny, nabízet a kupovat dětské zboží v bazárku.

Díky jednoduché registraci máte ke všemu okamžitý přístup.

Newsletter

Týdenní přehled nejdůležitějších zpráv do vaší e-mailové schránky.

 

Předplatné

Aktuální číslo časopisu