[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
Na 4 porce, příprava: 10 minut + 60 minut pečení
2 jarní kuřátka nebo jedno běžné1 citron (omytý, nakrájený na 4 dílky)1 větší palice česneku4 snítky čerstvého tymiánu2 snítky čerstvého rozmarýnumáslo na potření kuřete a vymazánípekáčesůl a pepř na dochucení
Troubu předehřejte na 220 °C. Kuřata řádně omyjte a osušte papírovou utěrkou. Vnitřek osolte a vložte do něj nakrájený citron, stroužky očištěného česneku, snítky čerstvého tymiánu a rozmarýnu. Kýty svažte kuchyňským provázkem. Celá kuřata dobře osolte a opepřete. Pak důkladně potřete máslem a vložte do vymazaného pekáče. Pečte v dobře vyhřáté troubě asi 60 minut (přesná doba pečení odpovídá konkrétní váze kuřete). Podávejte s vařeným bramborem nebo rýží.
Know-how: Kuře takto upečené je velmi šťavnaté a voňavé jak díky potírání máslem, tak zásluhou citronové výplně.