Maminka.czKojenec

Tip na oběd: Zapečené těstoviny s lososem a špenátem

Jana Vašáková 11.  8.  2012
Tip na oběd: Zapečené těstoviny s lososem a špenátem
Zavděčit se celé rodině, to bývá často nadlidský výkon. Že vy nemusíte jíst každý den kachnu s knedlíky a zelím, doma asi nikoho moc nezajímá. Manžel si rád dá kus šťavnatého masa a děti zase něco dobrého na zub. Ukažte jim, že jíst zdravě neznamená chroupat jen zrní a zapíjet ho vodou. Pusťte uzdu své fantazii a přesvědčte své blízké o pravém opaku.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Ingredience na 4 porce:

- 300 g lososa

  1. 400 g vařených těstovin
  2. 300 g čerstvého špenátu
  3. 40 g tvrdého sýra s 30 % tuku
  4. 1 lžička olivového oleje
  5. sůl
  6. pepř
  7. šťáva z citronu

Postup:
Lososa nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a pokapeme
šťávou z citronu. Orestujeme na trošce olivového oleje. Uvaříme
těstoviny na způsob al dente, špenátové listy spaříme vroucí vodou,
vymačkáme přebytečnou tekutinu. Zapékací formičky vyplníme
lososem, těstovinami a špenátem, posypeme nastrouhaným sýrem
a zapečeme dozlatova.

 

Další recepty z vybraných ingrediencí můžete nyní vyhledávat pomocí katalogu potravin!

Témata: Těhotenství, Porod, Děti, Předškolák, Novorozenec, Výživa a stravování, Batole, Školák, Kojenec, Časopis Dieta, oběd, špenát, Těstoviny, Losos, Tip, Těsto, Test