Maminka.czPředškolák

Tip na rychlý oběd: Pizza s kuřecím masem

Iveta Kolocová 14.  7.  2012
Tip na rychlý oběd: Pizza s kuřecím masem
Nechceme z vaření dělat složitou matematiku. Pár kousků kuřecího masa a pořádná porce čerstvé zeleniny se totiž vždy rovná lahůdce.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Pizza s kuřecím masem

Na 8 řezů, Příprava: 25 minut + kynutí

400 g hladké mouky (nejlépe vysokolepkové pizza mouky, k dostání v Globusu)
špetka soli
5–10 g čerstvého droždí
plechovka rajčatového pyré (může být i s oloupanými rajčaty)
1 lžíce olivového oleje
2 kuřecí prsní řízky, uvařené nebo upečené a rozdělené na vlákna
několik cherry rajčat + 1 rajče
1/4 cukety
50 g goudy, nahrubo nastrouhané
hrst rukoly na dozdobení
sůl a čerstvě mletý pepř na dochucení

Z prosáté mouky se špetkou soli, rozdrobeného droždí a 100 až 150 ml vlažné vody připravte hladké a pružné těsto, vložte jej do mikrotenového sáčku a nechte alespoň 12 hodin v ledničce kynout. Pak těsto dotenka vyválejte a roztáhněte do požadované velikosti a tvaru, potřete olejem a omáčkou z rajčat, poklaďte nudličkami masa, na plátky pokrájenými cherry rajčátky i rajčetem a kolečky cukety. Posypte sýrem, dochuťte a vložte do trouby rozpálené na 250 °C. Pečte 5 až 7 minut, až se na těstě začnou dělat vzduchové puchýřky. Vyjměte, posypte rukolou a ihned podávejte.

Know-how: Omáčku na pizzu sugo připravíte následovně: Loupaná italská rajčata pomačkejte, dochuťte podle chuti solí, špetkou cukru, troškou olivového oleje, bazalkou a stroužkem česneku (nemusí být).



Další recepty naleznete na webu Recepty.cz

Témata: Těhotenství, Děti, Porod, Výživa a stravování, Předškolák, Novorozenec, Školák, Batole, Kojenec, Časopis F.O.O.D., oběd, Pizza, Rychlý oběd, Tip, Know-how, Glóbus, Rozdrobené droždí, Kuře