Maminka.czKam s dětmi

Tip na sváteční kino - Medvídek Paddington

Iva Endrychová 22.  12.  2014
Přemýšlíte nad programem na sváteční dny? Vyražte do kina. Paddington pobaví celou rodinu

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Celovečerní snímek Paddington byl inspirovaný oblíbenými knížkami Michaela Bonda. Hlavním hrdinou britsko-francouzské rodinné komedie je animovaný medvěd Paddington, který přicestoval až z nejtemnějšího Peru. Pátrá po rodinném přítelovi, ale jedinou stopou je jeho klobouk a vzpomínky jeho tety... 

Opuštěný se ocitne v Londýně a zjišťuje, že ten život ve velkoměstě je o dost jiný, než si ho představoval. Jeho zachránci se stane rodina Brownových, která se ho ujme i přes nesouhlas poněkud opatrné hlavy rodiny. Dobrosrdečný medvídek rázem převrátí život celé rodiny. 

Spolu pak pátrají po tajemném cestovateli a bojují proti zákeřné ředitelce muzea, která chce z medvídka udělat neživý exponát místního muzea. 

Film vznikl na motivy dětské knižní série britského autora Michaela Bonda, jejíž hrdina nosí červený klobouček, modrý kabátek a víc než cokoliv jiného miluje marmeládové sendviče. První knížka o něm vyšla v roce 1958. Včetně pokračování byla přeložena do čtyřiceti jazyků a prodána v množství přesahujícím 35 milionů výtisků.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Obě knížky můžete zakoupit v knižním e-shopu kniha.cz

Českou premiéru bude mít film 25. prosince 2015

Témata: Video, Kam s dětmi, Maminka cestuje, Dabing, Medvídek, kino, pád, Med, Tip, Komedie, Peru, Kabátek, Medvídě