Maminka.czVýživa a stravování

Tip na víkend: Králík na pražský způsob

Tip: Aby si děti s výživným masem poradily, naložte ho den předem do olivového oleje. Pak upravujte podle receptu a servírujte klidně čtyřem zoubkům.
, Časopis Maminka
18. 2. 2010
Tip na víkend: Králík na pražský způsob

Porce:4

Příprava: 10 minut

Dušení: 60 minut

Ingredience:

  • 1 králík rozdělený na jednotlivé porce
  • 100 g slaniny, nakrájené na kostičky
  • 100 g másla
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 1 mrkev, nakrájená na kostičky
  • 1 petržel, nakrájená na kostičky
  • 1/2 malého celeru, nakrájeného na kostičky
  • 1 kávová lžička sladké papriky
  • 1/2 l zeleninového vývaru
  • 150 g kysané smetany
  • šťáva z poloviny citronu

Na másle osmažíme slaninu a všechnu zeleninu dozlatova. Posypeme paprikou, promícháme a na tuto směs položíme osolené porce králíka. Podlijeme polovinou vývaru a dusíme asi 1 hodinu doměkka. Během dušení podle potřeby dále podléváme. Maso vyjmeme a rozdělíme na talíře. Do zeleninové směsi vmícháme kysanou smetanu a necháme několik minut povařit. Poté propasírujeme přes síto a přelijeme přes maso. Podle chuti na talíři zakapeme citronovou šťávou. Jako příloha je nejvhodnější rýže.

Další zajímavé recepty najdete na www.recepty.cz.

Témata: Časopis Maminka, Výživa a stravování, Tip, Víkend
Mohlo by vás zajímat
Tohle doma nechcete! Vánoční stromečky, které se nepovedly
Kniha Kiliánovo tajemství potěší nejen děti, ale i rodiče, kteří zapomněli být dětmi
Apassionata, nejúspěšnější jezdecká show, se v lednu vrátí do Prahy
Vše, co vás zajímá o hlenové zátce. Jak vypadá, jak dlouho odchází před porodem

Registrace

Pojďte s námi diskutovat, posílat otázky do poradny, nabízet a kupovat dětské zboží v bazárku.

Díky jednoduché registraci máte ke všemu okamžitý přístup.

Newsletter

Týdenní přehled nejdůležitějších zpráv do vaší e-mailové schránky.

 

Předplatné

Aktuální číslo časopisu