Maminka.czVýživa a stravování

Tip na víkend: Králík na pražský způsob

Tip: Aby si děti s výživným masem poradily, naložte ho den předem do olivového oleje. Pak upravujte podle receptu a servírujte klidně čtyřem zoubkům.
, Časopis Maminka
18. 2. 2010
Tip na víkend: Králík na pražský způsob

Porce:4

Příprava: 10 minut

Dušení: 60 minut

Ingredience:

  • 1 králík rozdělený na jednotlivé porce
  • 100 g slaniny, nakrájené na kostičky
  • 100 g másla
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 1 mrkev, nakrájená na kostičky
  • 1 petržel, nakrájená na kostičky
  • 1/2 malého celeru, nakrájeného na kostičky
  • 1 kávová lžička sladké papriky
  • 1/2 l zeleninového vývaru
  • 150 g kysané smetany
  • šťáva z poloviny citronu

Na másle osmažíme slaninu a všechnu zeleninu dozlatova. Posypeme paprikou, promícháme a na tuto směs položíme osolené porce králíka. Podlijeme polovinou vývaru a dusíme asi 1 hodinu doměkka. Během dušení podle potřeby dále podléváme. Maso vyjmeme a rozdělíme na talíře. Do zeleninové směsi vmícháme kysanou smetanu a necháme několik minut povařit. Poté propasírujeme přes síto a přelijeme přes maso. Podle chuti na talíři zakapeme citronovou šťávou. Jako příloha je nejvhodnější rýže.

Další zajímavé recepty najdete na www.recepty.cz.

Témata: Časopis Maminka, Výživa a stravování, Tip
Mohlo by vás zajímat
Špatné počasí? Nevadí! Vezměte do ruky knihu a užívejte si domácí pohodu
Halloweenské dobroty, které ocení nejen děti
Utrpení matek perfekcionistek... Perfektní chtějí být většinou prvorozené dcery
Diastáza se objevuje hlavně po druhém porodu. Jak se zbavit rozestupu břicha ?

Registrace

Pojďte s námi diskutovat, posílat otázky do poradny, nabízet a kupovat dětské zboží v bazárku.

Díky jednoduché registraci máte ke všemu okamžitý přístup.

Newsletter

Týdenní přehled nejdůležitějších zpráv do vaší e-mailové schránky.

 

Předplatné

Aktuální číslo časopisu