Maminka.czVýživa a stravování

Tip na víkend: Králík na pražský způsob

, Časopis Maminka
18. 2. 2010
Tip na víkend: Králík na pražský způsob
Tip: Aby si děti s výživným masem poradily, naložte ho den předem do olivového oleje. Pak upravujte podle receptu a servírujte klidně čtyřem zoubkům.

Porce:4

Příprava: 10 minut

Dušení: 60 minut

Ingredience:

  • 1 králík rozdělený na jednotlivé porce
  • 100 g slaniny, nakrájené na kostičky
  • 100 g másla
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 1 mrkev, nakrájená na kostičky
  • 1 petržel, nakrájená na kostičky
  • 1/2 malého celeru, nakrájeného na kostičky
  • 1 kávová lžička sladké papriky
  • 1/2 l zeleninového vývaru
  • 150 g kysané smetany
  • šťáva z poloviny citronu

Na másle osmažíme slaninu a všechnu zeleninu dozlatova. Posypeme paprikou, promícháme a na tuto směs položíme osolené porce králíka. Podlijeme polovinou vývaru a dusíme asi 1 hodinu doměkka. Během dušení podle potřeby dále podléváme. Maso vyjmeme a rozdělíme na talíře. Do zeleninové směsi vmícháme kysanou smetanu a necháme několik minut povařit. Poté propasírujeme přes síto a přelijeme přes maso. Podle chuti na talíři zakapeme citronovou šťávou. Jako příloha je nejvhodnější rýže.

Další zajímavé recepty najdete na www.recepty.cz.

Témata: Časopis Maminka, Výživa a stravování, Tip, Víkend

Mohlo by vás zajímat
Jak vychovat samostatné dítě? Začněte usínáním bez rodičů
Hlasujte pro Maminku roku a vyhrajte sonický kartáček a další ceny
Andrea (29): Třikrát jsem potratila. Manžel už se o dítě snažit nechce
Baby Ring: Jak se na jeho používání dívají odborníci? Jsou pro!

Horoskopy

Rak Hvězdy jsou vám nakloněny zejména ve všem, co se týká vašich potomků. Jestli máte v rodině problémový…

Jména pro děti

Největší výběr jmen.

Dnes má svátek: Martina



Registrace

Pojďte s námi diskutovat, posílat otázky do poradny, nabízet a kupovat dětské zboží v bazárku.

Díky jednoduché registraci máte ke všemu okamžitý přístup.

Newsletter

Týdenní přehled nejdůležitějších zpráv do vaší e-mailové schránky.

  

Předplatné

Aktuální číslo časopisu