Maminka.czVýživa a stravování

Tip na víkend: Kuře se žampionovou omáčkou

Hanka Kubíčková 12.  3.  2010
Tip na víkend: Kuře se žampionovou omáčkou
Děti zbožňují omáčky. Kromě toho, že jsou poměrně nenáročné na přípravu, s chutí je snědí nejen potomci, ale i tatínkové. Dobrou chuť.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Porce: 4

Příprava:10 minut

Vaření: 15 minut

Pečení: 40 minut

Ingredience:

  • 4 kuřecí čtvrtky
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 2 polévkové lžíce mléka
  • 60 g másla
  • 6 menších žampionů, oloupaných a nakrájených na tenké plátky
  • 1 kávová lžička solamylu

Postup:

Maso potřeme olejem, posolíme, lehce okořeníme sladkou paprikou a necháme několik minut v lednici odležet. Troubu rozehřejeme na 180 oC a kuře pečeme přibližně 40 minut doměkka. V pánvi rozpustíme máslo a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme žampiony a smažíme doměkka. Podlijeme polévkovou lžící vody, osolíme a ještě 2–3 minuty dusíme. Smetanu prošleháme se solamylem a mlékem a přilijeme do žampionového základu a mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Maso rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou. Podáváme s těstovinami.

Tip: Houby jsou pro vyhnula nevolnosti, děti těžké. Abyste se nahraď te je v receptu mrkvičkou, fazolkami nebo hráškem.

Více o vaření na www.recepty.cz

Témata: Časopis Maminka, Výživa a stravování, Kuře, Tip, Žampion, Vik, Víkend, Solamyl