Maminka.czKam s dětmi

Tip na víkend: Na festivalu "mini" nakoupíte hračky a oblečení od českých výrobců

redakce 11.  5.  2018
Již popáté se bude v Praze konat Dětský prodejní festival mini. Jeho v pořadí třetí jarní edice se odehraje v industriálních prostorách areálu Továrna v pražských Holešovicích.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Celý výstavní prostor i vstup do něj budou bezbariérové. Přes padesát pečlivě vybraných  značek, designérů, módních návrhářů,nakladatelství a obchodů z České a Slovenské republiky představí výrobky a sortiment, které zaujaly
ředitelku festivalu originalitou a kvalitou překračujícími běžnou nabídku pro děti a rodiče na našem trhu.

„Festival se tentokrát ponese ve stylovém duchu. Více než polovinu vystavovatelů tvoří značky s oblečením, šperky a módními doplňky pro děti i maminky, říká zakladatelka a ředitelka mini Tereza Bruthansová.

„Jako překvapení navíc chystáme módní přehlídky. Na vizuálu se proto letos zabydlela oblékací panenka, již si děti budou moci na mini či doma vystřihnout. Ve výběru nezapomínáme samozřejmě ani na poutavé hračky, nábytek, kosmetiku a knížky, mezi nimiž bude celá řada novinek.“

Klepněte pro větší obrázek

Móda

Na své si přijdou jak děti, tak jejich maminky. Nové kolekce na jaro a léto představí značka Julie, jež na minulém mini vyhrála hlavní cenu, spolu s dalšími domácími značkami jako např. Young Primitive, Shark in the Park, street wearová LoowFAT Kids, Šimido, Koa Koa Baby nebo Elí Belí, BeBirdie, Duomamas a Nadoma a Naven.

Nová značka MInimis Kids nabídne milníková trika. Pražský concept store NilaKids má ve svém protfóliu nové kolekce eco-friendly značek Gray Label, Tinycottons, Mainio a Bobo Choses.

Obchod Fór Kids přiveze např. dánské značky Small Rags, Fixoni a EN.FANT. Ze slovenských značek na mini své nové kolekce oblečení odprezentují Czula, Cila a Takitak spolu s Moe. Značky Mile a Lali zastoupí concept store Wildmini.

Slovenský obchod BubbaChic předvede výběr korejských módních značek, nevšedních gumáčků a přebalovací tašky od belgické firmy Childhome. Česká Braasi připravila na mini premiéru své kolekce dětských batohů Braasi Baby, jejichž podšívku navrhl ilustrátor Patrik Antzack.

Výrazné zastoupení bude mít na festivalu tentokrát autorský šperk. Chybět nebudou již tradičně vyhledávaná Le Petit Délice ani kojící náhrdelníky od Mimijo. Jako novinky na mini představíme slovenskou šperkařku Hany H. Kašičkovou, jež pro maminky tvoří na míru prstýnky s iniciálami či jmény dětí, a českou Lenku Kerlickou, která pod svou značkou 27Jewelry připravila kolekci dětských náušnic.

Kerlická navíc představí i svoji knihu-deník V plenkách. Značka Bloque kromě zápisníků, deníku Dětské hlášky nabídne několik novinek. Maminky spolu s dětmi ocení vyhledávané nosící šátky od české Omnifery a její podznačky MOM, pro niž autorka Jana Kračmárová vytvořila speciální mini edici červeného šátku a náhrdelník pro maminky MOM.

Chybět nebudou ani kabelky, kufříky a další doplňky od Lumpky, stylové nerozbitné sluneční brýle pro děti od 0 do 12 let přiveze francouzská značka Ki ET LA. Květinové věnečky, indiánské čelenky a další doplňky chystá pro malé návštěvníky Čarbičková Bijoux.

Staňte se MAMINKOU ROKU. Můžete vyhrát ceny v hodnotě až 700 000 Kč!

Hračky, knížky, nábytek a doplňky

Oblast dětského nábytku se rozroste o novou českou značku Chic by Pig, jež bude mít na mini premiéru, a dále o jedinečné židle v podání dánských firem Nofred a Elements Optimal z nového e-shopu Lavly.

Rostoucí nábytek představí domácí Mimimo, zatímco BubbaChic přiveze cenami ověnčenou jídelní židli Evolu od belgické fy Childhome.

Milovníky dřevěných hraček nadchne skřítkovské ŠimiDO a Utukutu s multifunkčními houpačkami a novinkami. Na mini se vrací také Pikle s projektem Kufříkov, Hvězdářem a novým setem Můj piknik. Knihy najdou návštěvníci např. na stáncích nakladatelství Meander a Host.

Princezna Charlotte udává módní trendy. Stejné šatičky může nosit i vaše dcera

Pestrou nabídku hraček a doplňků nejen do dětských pokojů nabídne obchod Arki se slovinskou značkou Ooh noo a také novinkou z vlastní produkce a dánská značka Done by Deer. Dále se na festivalu představí například obchody Kidtown, Chytrá opička, LilyLu, Wildmini a nový eshop Lavly.

Česká značka Pampe předvede svá módně oblečená textilní zvířátka. Ze stylových jízdních prostředků malé cyklisty zaujmou japonská kola Tokyobike z obchod Urbane, vyhlášená patentovaná odrážedla a novinka v podobě celoodpruženého šlapacího kola od české značky Re pello a berlínská odrážedla Banwood a londýnská šlapací kola Bobbin z e-shopu Lavly.

Bio dětskou a těhotenskou kosmetiku a drogerii přiveze Babystart. Novou polskou kosmetiku Yope objeví návštěvníci na stánku Wildmini.

Maminka Lucka si na mateřské splnila sen a začala podnikat, prodává a testuje hračky

Doprovodný program

Děti se mohou těšit na výtvarné dílny, např. se značkami Bajkajlaj a Pikle a také s autorkou dětských knížek Oksanou Bulou (Zubr si hledá hnízdo od nakladatelství Host). Dále si užijí čtení s dílničkou připravené nakladatelstvím Meander a zdobení cupcakes s Lelí’s cupcakes.

Doporučujeme si účast na programy rezervovat. Na mini tentokrát také proběhnou módní přehlídky (vždy od 17 hodin), na nichž své nové kolekce představí například Shark in the Park, Julie, Young Primitive, LoowFAT Kids, Skibi a NILAkids.

K dispozici bude klidová zóna pro kojící maminky. Přebalovací pulty vybaví bio plenkami a kosmetikou firma Babystart. Více informací o festivalu najdete na webu festivalmini.cz.

VIDEO: Podívejte se, jak to vypadalo loni na festivalu mini, kde nechyběla ani naše redakce

Jaké hračky jsou vhodné pro batolata?
GALERIE šílených vánočních přešlapů: Těmito dárky se Ježíšek rozhodně netrefil!
V této lesní školce klasické hračky nenajdete, děti si je totiž musí vyrobit samy

 

Témata: Kam s dětmi, Maminka cestuje, festival, Dřevěná hračka, Přebalovací pult, Cila, Hráč, Moma, Maminka, Slovensko, Dětský pokoj, Dětská kosmetika, Shark in the park, Mini, Kolekce, Tereza Bruthansová, Módní doplněk, Slovenská značka, Vik, Le Petit Délice, Meander, Festival mini, Továrna, Pražský concept, Hnízdo