Maminka.czVýživa a stravování

Tip na víkend: Zapékané mušle a ústřice

, Časopis Moje psychologie
5. 3. 2010
Tip na víkend: Zapékané mušle a ústřice
Tip: Hotový předkrm nenechávejte ani minutu stát, ihned po vytažení z trouby ho podávejte na stůl.

Porce: 2

Příprava: 10 minut

Pečení: 10 minut

Ingredience:

  • 4 mušle, rozpůlené
  • 6 ústřic
  • 1/3 šálku smetany
  • 2 polévkové lžíce najemno nastrouhaného parmazánu
  • 1 vaječný bílek
  • 1 polévková lžíce najemno nasekané pažitky

Postup:

Troubu předehřejte na 200 °C. Mušle a ústřice rozložte na pečicí plech. V misce smíchejte smetanu s polovinou sýra a osolte. Z bílku vyšlehejte tuhý sníh a překládáním ho spojte se smetanovým základem. Na každou ústřici dejte kávovou lžičku náplně, na mušle dvě lžičky. Posypte zbylým parmazánem a pažitkou. Pečte 5-10 minut dozlatova.

Více na www.recepty.cz

Témata: Výživa a stravování, Časopis Moje psychologie, Tip, Víkend

Mohlo by vás zajímat
Bojíte se rádi? Vydejte se na místa plná záhad a tajemných pověstí!
Co cítí děti, když se vztekají? Naučte je mít emoce pod kontrolou
Co všechno byste měla vyzkoušet, než se rozhodnete pro umělé oplodnění?
Nesměla jsem se citově vázat, po porodu přišla deprese, říká náhradní matka

Horoskopy

Panna Kdy jindy byste si měli vyjít večer ven, když ne dnes. Letní kino nebo venkovní divadelní scéna je to…

Jména pro děti

Největší výběr jmen.

Dnes má svátek: Magdalena, Magdaléna, Magda



Registrace

Pojďte s námi diskutovat, posílat otázky do poradny, nabízet a kupovat dětské zboží v bazárku.

Díky jednoduché registraci máte ke všemu okamžitý přístup.

Newsletter

Týdenní přehled nejdůležitějších zpráv do vaší e-mailové schránky.

  

Předplatné

Aktuální číslo časopisu