Maminka.czVýživa a stravování

Tip na víkendové pečení: Čokoládová srdce

archiv 26.  2.  2010
Tip na víkendové pečení: Čokoládová srdce
Srdíčka na dekoraci snadno vyrobíte doma. Sáček naplňte rozpuštěnou čokoládou, ustřihněte růžek a na pečicí papír tvarujte srdíčka, která nechte ztuhnout.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Porce: 2

Příprava:10 minut + vychlazení

Vaření: 5 minut

Ingredience:

  • 1/2 šálku smetany ke šlehání
  • 1/4 šálku mléka
  • 60 g tmavé čokolády, nakrájené na kousíčky
  • 3 polévkové lžíce cukru moučka
  • 3/4 kávové lžičky sypké želatiny
  • 1 polévková lžíce vroucí vody
  • čokoládová srdíčka
  • čerstvé jahody

Postup:

  • Formičky ve tvaru srdíček lehce vymažte máslem.
  • V kastrůlku smíchejte mléko, smetanu, čokoládu a cukr a nechte na mírném plameni rozpustit.
  • V hrnku vyšlehejte želatinu s vodou a nechte mírně vychladnout. Vmíchejte do čokoládového základu.
  • Krémem naplňte formičky a přikryté potravinovou fólií nechte v lednici nejméně 3 hodiny chladit.
  • Podávejte ozdobené čokoládovými srdíčky a čerstvými jahodami.
Témata: Výživa a stravování, Časopis Moje psychologie, pečení, srdce, Čok, Vik, Víkend, Péče, Pec, Tip