Maminka.czVýživa a stravování

Tip na víkendový oběd: Bramboračka a mušličky s krůtím masem

redakce 20.  7.  2013
Vyzkoušejte dva jednoduché recepty, s nimiž neztratíte více jak 25 minut a váš rozpočet zůstane nepoznamenaný.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Bramboračka s houbami a sýrem

4 porce, příprava: 25 minut

500 g brambor, 2 menší mrkve, 1 menšího celeru, petržel, 1 lžíce řepkového oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 200 g čerstvých hub, majoránka, sůl a pepř, petrželka, 100 g polotvrdého sýra

Brambory, mrkev, celer a petržel omyjte, oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
Na oleji orestujte nasekanou cibulku a česnek, přidejte zeleninu a krátce poduste. Poté vmíchejte nakrájené houby a zalijte litrem a půl vody, případně domácím zeleninovým vývarem. Zasypte čerstvou nebo sušenou majoránkou, dochuťte solí a pepřem. Vařte doměkka, přibližně 15 minut. Podávejte s čerstvou petrželkou a nastrouhaným sýrem.

Bramboračka

Mušličky s krůtím masem

4 porce, příprava: 25 minut

600 g těstovin, 500 g krůtího masa, sůl a pepř, 1 lžíce olivového oleje, 1 středně velký lilek, 1 menší cuketa, 3–4 stroužky česneku, 50 g cherry rajčátek, 40 g piniových oříšků, 40 g parmazánu, čerstvá bazalka

Těstoviny uvařte v osolené vodě na skus. Krůtí maso nakrájejte na menší kousky, osolte, opepřete a orestujte na oleji dozlatova. Poté přidejte kousky lilku, cukety, celé stroužky česneku a cherry rajčátka a krátce poduste. Odstavte, promíchejte s těstovinami a ozdobte piniovými oříšky, nastrouhaným parmazánem a bazalkou.

Článek vyšel v časopisu F.O.O.D. 7/2013

Témata: Časopis F.O.O.D., Výživa a stravování, oběd, Tip, Müsli, Víkendový oběd, Víkend, Krůtí maso, Vik, Zeleninový vývar, Bramboračka