Maminka.czKojenec

Tip na víkendový oběd: Rizoto v kapustě s vepřovými medailonky

Léto je v plném proudu a vy byste měli být také plní energie. Pomoci vám v tom mohou jídla plná chutí a barev, přesto pozoruhodně odlehčená. Udělejte si radost našimi veselými, lehkými recepty!
, Časopis F.O.O.D.
21. 7. 2012
Tip na víkendový oběd: Rizoto v kapustě s vepřovými medailonky

Na 1 porci , Příprava: 40 minut

1/2 pórku
1 mrkev
50 g celeru
50 g žampionů
2 lžíce oleje
50 g rýže ve směsi s divokou rýží
150 ml zeleninového vývaru
2 listy kapusty
2 medailonky z vepřové panenky
sůl, pepř a 2 snítky tymiánu na dochucení

Pórek, mrkev, celer oloupejte a spolu s žampiony nakrájejte na plátky. V hrnci rozehřejte 1 lžíci oleje, přidejte pokrájenou zeleninu a rýži. Krátce osmažte, zalijte vývarem a povařte asi 20 minut na mírném plameni. Asi po 10 minutách varu položte na rýži listy kapusty, aby se uvařily.

Zbylý olej rozehřejte na pánvi a osmažte na něm z obou stran medailonky. Osolte, opepřete a medailonky podávejte s rizotem navršeným do listů kapusty. Vše ještě dochuťte a podávejte posypané lístky tymiánu.


Další recepty z vybraných ingrediencí můžete nyní vyhledávat pomocí katalogu potravin!

Přidat příspěvek
Komentáře k článku
Mohlo by vás zajímat
Stockholmský syndrom: Zajímavý paradox lidského chování
LENKA (42 let): Chůva nám zachránila manželství
Mýty o klíšťatech: Nejlepší je zakousnuté klíště vykroutit. Jaké jsou ty další?
Jak si vybrat porodnici? Nevybírejte jen podle webovek, ale jděte na prohlídku

Registrace

Pojďte s námi diskutovat, posílat otázky do poradny, nabízet a kupovat dětské zboží v bazárku.

Díky jednoduché registraci máte ke všemu okamžitý přístup.

Newsletter

Týdenní přehled nejdůležitějších zpráv do vaší e-mailové schránky.

 

Předplatné

Aktuální číslo časopisu