Maminka.czVýživa a stravování

Tip na víkendový oběd: Těstovinový salát s krůtou a zeleninou

Hanka Kubíčková 18.  12.  2009
Tip na víkendový oběd: Těstovinový salát s krůtou a zeleninou
Chystáte se připravit něco chutného o víkendu? Vyzkoušejte recept naší čtenářky.

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

Porce: 4

Příprava: 10 minut

Ingredience:

  • 4 porce uvařených těstovin
  • 100 g pečeného krůtího masa, nakrájeného na proužky
  • 80 g špenátových lístků, natrhaných na kousky
  • 1/2 šálku míchané zeleniny, orestované na másle
  • 8 třešinek mozzarelly, nakrájených na plátky nebo rozpůlených
  • 1/4 šálku loupaných mandlí, opražených

na dresink:

  • 1/4 šálku extra panenského olivového oleje
  • 11/2 polévkové lžíce jablečného octa
  • 1 polévková lžíce hrubozrnné hořčice
  • 1 stroužek česneku, rozmačkaný

Postup:

Uvařené těstoviny dejte do misky. Přidejte maso, špenátové lístky, restovanou zeleninu a mozzarellu. Dobře, ale opatrně promíchejte.

Suroviny na dresink protřepejte v uzavřené skleničce. Hotový dresink osolte. Těsně před podáváním salát přelijte zálivkou a posypte mandlemi. Podávejte s čerstvým chlebem nebo s toasty.

TIP: Pokud máte raději teplý salát, těstoviny před přidáním ostatních surovin ohřejte v mikrovlnné troubě nebo přelijte horkou vodou a nechte asi 2 minuty stát.

Další zajímavé recepty najdete na www.recepty.cz

Témata: Výživa a stravování, Časopis Moje psychologie, oběd, Tip, Teplý salát, Víkendový oběd, Čerstvý chléb, Špenátový list, Zeleň, Víkend, Test, Salát, Zelení, Vik, Těsto, Těstovinový salát